Lunete, binocluri, Night Vision – echipamente must have pentru iubitorii de natură

0

Mai mult de trei sferturi din informaţiile pe care le percepem sunt vizuale, iar acest lucru necesită un anumit nivel de luminozitate.

Dacă eşti un iubitor de natură pasionat de viaţa de noapte a animalelor şi păsărilor, vei avea nevoie de un dispozitiv Night Vision care să poată amplifica lumina reziduală diminuată şi să îţi creeze imagini pe care le poţi recunoaşte. 

Ochelarii de vedere nocturnă sau dispozitivele Night Vision sunt binocluri sau lunete de noapte. Lentilele acestora sunt de obicei colorate şi facilitează contrastul ridicat între întuneric, luminând mediul. Acestea sunt folosite de iubitorii de natură, vânători sau forţe de securitate pentru a capta imagini în întuneric.

Criterii pentru cumpărarea dispozitivelor Night Vision

Unele criterii de care ar trebui ţinut cont la cumpărarea unui dispozitiv Night Vision sunt protecţia UV şi polarizarea. 

Totodată, ar trebui căutate modelele cu durata lungă de viaţă a bateriei. Dispozitivele de vedere nocturnă sunt alimentate cu baterii care pot dura între 6 şi 30 de ore.

Alte două aspecte esenţiale sunt domeniul şi câmpul vizual. Cu cât aceste valori sunt mai mari, cu atât va fi mai mare suprafaţa văzută prin dispozitiv.

Ce sunt ochelarii de vedere nocturnă

Dispozitivele Night Vision sunt concepute pentru a asigura percepţia vizuală în condiţii de întuneric. Există mai multe tipuri de astfel de dispozitive:

Binoclu – care seamănă cu binoclu standard

Monoclul – care seamănă cu un telescop.

Funcţiile acestora sunt similare, iar modelul ales este condiţionat de modul în care va fi folosit. Sunt recomandate pentru a avea o vizibilitate bună în întuneric, permit mărirea obiectelor şi se pretează pentru uz militar, vânătoare sau observarea naturii.

Tehnologia dispozitivelor Night Vision

Tehnologia utilizată pentru dispozitivele de vedere nocturnă poate fi diferită. Astfel, există:

echipamente care pot amplifica lumina slabă existentă. Acestea sunt numite şi intensificator de imagine sau amplificator de lumină reziduală. Pentru că obiectele să poată fi văzute, este necesară existenţa unei lumini slabe.

Alte dispozitive utilizează un tub de imaginistica şi un senzor de imagine semiconductor care poate converti radiaţia invizibilă în infraroşu. La aceste dispozitive se pot adăuga şi lumini cu infraroşu.

O altă variantă utilizează radiaţia termică. Prin urmare, vor permite vizualizarea obiectelor a căror temperatura diferă de mediul înconjurător şi sunt utilizate pentru a capta imagini nocturne cu organisme cu sânge cald. 

Testele realizate au relevat că cele mai bune produse de pe piaţă pentru vederea nocturnă combină aceste tehnici.

Sursa de imagine:
Edgar G Biehle / Shutterstock.com

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.