Pasapoarte Bacau

Programarile in scopul depunerii cererilor de eliberare a pasapoartelor in Bacau – fie ca e simplu/electronic nu se solicita telefonic sau pe e-mail, ci se fac exclusiv online – prin completarea unui formular online pe platforma : https://epasapoarte.ro/

Cum faci o programare la Pasapoarte Bacau

Cererile pentru eliberarea unui pasaport se fac online. Daca nu mai sunt locuri in judetul Bacau, puteti face o programare in alt judet, unde exista mai multe locuri si – o data mai apropiata cu cea dorita. Iata cum sa faci o programare online la pasapoarte in Bacau:

Asadar, pentru o programare la Pasapoarte Bacau trebuie sa intri pe site-ul epasapoarte.ro si sa completezi un formular. Sunt cateva campuri obligatorii care include date de indentificare, precum numele si prenumele, dar si numarul de telefon – un camp care se activeaza doar daca iti exprimi consimtamantul pentru prelucrarea acestei informatii. Mai ai nevoie de o adresa de e-mail pe care trebuie sa o confirmi, si care va fi utilizata in transmiterea detaliilor legate de programare.

Campul Tipul de document se completeaza prin selectarea tipului de pasaport pentru care depui cererea, in vreme ce la Locatie vei selecta localitatea in care depui cererea de pasaport.

Campul Numar de persoane ajuta autoritatile sa identifice numarul persoanelor pentru care se face programarea. Atentie! Poti programa doar persoane din familia ta, nu si prieteni, de exemplu. In campul Persoane suplimentare va trebui sa mentionezi numele si prenumele pentru fiecare dintre persoanele pentru care depui cerere de eliberare a pasaportului. In plus, campuril Data si ora iti permite sa alegi o zi si o ora la care iti este confortabil sa te programezi pentru eliberarea acestui document de calatorie.

La final, campul Rezerva transmite la adresa ta de e-mail un mesaj prin care ti se solicita confirmarea programarii. Ai la dispozitie doua ore pentru a confima si daca nu faci asta, atunci programarea iti este anulata. Nu uita sa verifici si in folderul Spam daca a ajuns confirmarea programarii, pentru ca multe dintre mailurile oficiale tind sa ajunga acolo.

Taxa pentru pasaport este 258 lei pentru persoanele mai mari de 12 ani si 234 lei pentru persoanele sub 12 ani. Pasaportul temporar este ceva mai ieftin si costa 96 de lei, indiferent de varsta celui pentru care este emis. Aceste taxe pot fi achitate pe ghiseul.ro, dar si la casieriile unei banci partenere.

Toate detalii despre actele necesare pentru pasaport le gasiti AICI.

Program de lucru Serviciul de Pasapoarte Bacau

PROGRAM DE LUCRU:

ZiuaPrimiri DocumenteEliberări Pașapoarte
Luni08:30 – 16:3008:30 – 16:30
Marți08:30 – 16:3008:30 – 16:30
Miercuri08:30 – 18:3008:30 – 18:30
Joi08:30 – 16:3008:30 – 16:30
Vineri08:30 – 16:3008:30 – 16:30

Adresa Pasapoarte Bacau

ADRESA INSTITUŢIE:
Str. Henri Coandă, nr. 2, Bacău
TELEFON: (0234) 552569; (0234) 552573
FAX: (0234) 206361
e-mail: [email protected]
pagina web: www.bc.prefectura.mai.gov.ro

Punct de lucru:
ONEȘTI, B-dul Oituz , nr. 17, corp C (în sediul Primăriei)

Informatii importante Serviciul de Pasapoarte

Programarea este gratuită și netransmisibilă;

Nu se fac programări pentru ridicarea pașapoartelor;

Nu se fac programări prin e-mail, fax, telefonic;

Neprezentarea la data și ora programată, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.

In cazul in care nu va mai puteti prezenta la data si ora programata, va rugam sa folositi link-ul Anuleaza rezervarea din e-mail-ul de confirmare.