Ratele inflației au crescut constant la nivel mondial în ultimii ani. Bitcoin este bani digitali pe care oamenii din țările în curs de dezvoltare îi pot folosi pentru a face tranzacții. Orice persoană cu acces la internet poate să se alăture rețelei Bitcoin și să folosească această criptomonedă. Adoptarea sa crește în țările în curs de dezvoltare pe măsură ce oamenii caută alternative la banii fiat predispusi la inflație. Bitcoin are un impact asupra pieței financiare și, dacă vă gândiți să investiți, asigurați-vă că aflați despre asta! Află mai multe aici de la educatori profesioniști.
Datorită descentralizării sale, Bitcoin permite oamenilor din țările în curs de dezvoltare să-l tranzacționeze cu cei din alte părți ale lumii. Tot ce ai nevoie pentru a folosi, cumpăra sau vinde Bitcoin este o conexiune la internet și un portofel crypto.
Ce este Inflația?
Inflația este o scădere generală a puterii de cumpărare a banilor și o creștere a prețului serviciilor și bunurilor. Oamenii identifică inflația ca fiind o tendință ascendentă susținută a prețurilor serviciilor și bunurilor într-o economie. Atunci când moneda economiei își pierde puterea de cumpărare, consumatorii au nevoie de mai multe unități pentru a cumpăra un anumit număr de servicii sau bunuri.
Inflația afectează diverse servicii și produse, inclusiv alimente, utilități, locuințe și îngrijire medicală. Prevalența inflației afectează afacerile și consumatorii individuali deoarece reduce valoarea banilor. Astfel, inflația reduce puterea de cumpărare a publicului larg, făcând economiile mai puțin valoroase. În principal, inflația apare atunci când guvernele tipăresc mai multă monedă fiat.
De ce este Bitcoin Bun pentru Contracararea Inflației
Atunci când a creat Bitcoin, Satoshi Nakamoto a avut în vedere ca acesta să se aprecieze în timp. Pentru a realiza acest lucru, dezvoltatorul l-a creat cu o ofertă maximă limitată și o rată lentă de creare a unor monede noi. Oferirea limitată și fixă înseamnă că nu vor intra în circulație monede noi. Astfel, criptomoneda elimină riscul inflației. Protocolul Bitcoin creează o stare de lipsă, ceea ce face ca valoarea sa să rămână stabilă în timp. Prin urmare, mulți o consideră un aur digital.
În plus, această criptomonedă nu aparține sau nu este legată de o singură economie, monedă sau entitate. Este un activ fără frontiere sau internațional care reflectă cererea globală. Este o opțiune mai bună decât acțiunile, deoarece nu se confruntă cu riscurile politice și economice ale piețelor de acțiuni.
Este Bitcoin Rezistent la Inflație?
Mulți oameni se întreabă dacă Bitcoin este rezistent la inflație. Deși mulți au considerat aurul o protecție împotriva inflației, această criptomonedă este, de asemenea, o alternativă excelentă. În loc să fie rezistent la inflație, ceea ce înseamnă că este complet impenetrabil împotriva schimbărilor exterioare, această criptomonedă este mai degrabă un activ excelent rezistent la inflație.
Deoarece este bine stabilit, mulți consideră Bitcoin o excelentă protecție împotriva inflației. Unii chiar cred că este mai bun decât aurul ca protecție împotriva inflației. În plus, Bitcoin oferă perspective de creștere pe termen lung, în ciuda volatilității mai mari. Prin urmare, protejează investitorii împotriva inflației.
Rolul Bitcoinului în Timpul Inflației
Deși piața cripto are o economie complexă, Satoshi Nakamoto a dezvoltat Bitcoin pentru a avea o rată scăzută și previzibilă de inflație sau pentru a rezista inflației. Prin păstrarea actualizată a știrilor despre piața cripto, investitorii pot anticipa dacă această criptomonedă va fi bullish sau bearish.
Devalorizarea monedei și creșterea prețurilor serviciilor și bunurilor caracterizează inflația. Pentru monedele fiat, aceasta este o amenințare care se află sub suprafață. Prin urmare, indivizii se pot îndrepta către Bitcoin în timpul inflației, deoarece își păstrează valoarea în timp. Prin urmare, îl pot folosi ca protecție împotriva inflației.
De-a lungul anilor, oamenii au folosit aurul ca protecție împotriva inflației, deoarece este relativ stabil. Cu toate acestea, tot mai mulți se îndreaptă către Bitcoin, deoarece este mai accesibil. În plus, Bitcoin va rezista probabil unei recesiuni, deoarece Satoshi Nakamoto l-a dezvoltat după recesiunea din 2008.
Concluzie
Ratele ridicate de inflație ale banilor fiat ar putea determina mai multe persoane să investească în Bitcoin din cauza temerilor că moneda convențională își va pierde valoarea. Unii investitori consideră Bitcoin-ul o alternativă excelentă deoarece le permite să-și diversifice portofoliile. Scăderea și descentralizarea fac ca Bitcoin-ul să fie rezistent la inflație. Valoarea sa rămâne stabilă deoarece niciun guvern sau bancă nu poate să-l manipuleze. Prin urmare, unii consideră Bitcoin-ul un aur digital și o excelentă protecție împotriva inflației.