Lumea viitorului vazuta prin noile tehnlogii si programe software de astazi

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Progresul si tehnologia merg mana in mana catre un viitor ce se anunta din ce in ce mai luminos, mai facil si mai accesibil pentru fiinta umana, stiinta reusind sa ne ofere solutii care ne faciliteaza acces instant la informatie, in timp real si extrem de uti pentru noi, oamenii. Evolutia tehnologica a inseamnat salturi uriase realizate de catre omenire, care intr-un timp relativ scurt, a trecut de la descoperirea electricitatii la placile integrate, de la procesoarele care lucrau cu viteze foarte scazute si aveau nevoie de camere intregi pentru a-si desfasura partea hardware la microprocesoare nanometrice, care ruleaza aplicatii gigant cu viteze intergalactice.

Noile tehnologii care au revolutionat lumea si i-au schimbat perspectiva din multe puncte de vedere, precum ochelarii Google Glass au aparut pe piata inca de anii trecuti, insa, pe masura ce tehnologia avanseaza, acestia beneficiaza de largirea spectrului de actiune, fiind adaptabile pentru mai multe domenii. Cifre, informatii, statistici, date si multe altele “defileaza” pe ecrane inteligente, dotate cu diverse functionalitati, in timp ce persoana se afla in miscare, proiectandu-se astfel o imagine ce pare de domeniul stiintifico-fanstaticului. Noile solutii software oferite de catre firmele dezvoltatoare din domeniu incanta pe toata lumea prin metodele revolutionare cu care sunt create si care reusesc sa reprezinta, cu fiecare zi ce trece, cea mai buna solutie pentru omul modern.
 

Google Glass-tehnologie la purtator- oriunde, oricand si oricat

 

Cei mai de seama reprezentanti ai “wearable tehnology”, Ochelarii Google se definesc ca un sistem integrat, de un inalt nivel stiintific, care ofera purtatorului acces instant la informatie, direct accesibila la nivelul retinei. Avantajele oferite celui care ii poarta sunt atat de natura tehnologica si informativa, dar si de natura fizica (acestia ajuta la protejarea mult mai buna a vederii, precum si la sporirea acuitatii vizuale). Acest dispozitiv inteligent este dotat cu un procesor dual core, 1Gb de memorie Ram si un spatiu de stocare ce are o capacitate de 16 Gb, proiecteaza o imagine de 25 inches, are o camera foto HD si este controlat prin comenzi vocale. Depozitarea fisierelor se realizeaza in Google Cloud, iar interactiunea cu ceilalti se poate realiza prin serviciile conexe celor de la Google, prin Google Hangouts si Google +, fiind prevazuti totodata si cu posibilitatea uploadarii de fotografii (efectuate in timp real cu acestia). Acesti ochelari pot fi personalizati in functie de dorinta utilizatorului, la nivel de lentila. Imaginea se misca in functie de unghiul de inclinatie a capului utilizatorului si sunt rezistenti la apa. Nu trebuie uitate nici dotarile de localizare, gen GPS, giroscop, accelerometru si diversi senzori de lumina.

 

Tehnologia care a revolutionat industruia software pentru cazinourile online

 

Unul dintre domeniile care s-au bucurat din plin de dezvoltarea perpetua a tehnologiei este reprezentata de cazinourile online. De la sisteme inteligente de software care reusesc sa maximizeze nivelul de conectare a jucatorilor si pana la programe care monitorizeaza informatiile si statisticile din acest domeniu, oferindu-le jucatorilor posibilitatea de a fi in permanenta informati despre orice actualizare care apare in legatura cu jocul favorit. Astfel de actualizari sunt disponibile in foarte multe dintre cazinourile online, Pokerstars fiind unul dintre aceste cazinouri care ofera o perspectiva extinsa asupra regulilor jocurilor, ajutandu-si in mod frecvent jucatorii sa inteleaga jocul mai repede decat se intampla de obicei, in special in cazul jucatorilor incepatori. De asemenea exista programe software care ajuta la evaluarea si recompensare loialitatii unui jucator, in functie de anumite atribute exercitate de acesta in timpul jocurilor. Fiind un domeniu in care clientul este pe primul loc, cazinourile online sunt printre primele beneficiare ale dezvoltarii tehnologiei, de aceea intotdeauna acestea le ofera clientilor date despre ultimele noutati aparute pe piata software. In ceea ce priveste cazinourile terestre, acestea isi incanta jucatorii cu ecrane high-tech, de ultima generatie, dotate cu tehnlogie touch-screen, care sunt o adevarata incantare pentru oricare jucator, datorita rapiditatii executarii comenzilor si a fiabilitatii ridicate.

 

Software-ul Apple- inteligenta si progres la patrat

 

Aparitia pe piata a companei Apple a constituit un imbold oferit dezvoltarii tehnologiei. Dezvoltand, de-a lungul timpului numeroase programe inteligente, Apple a reusit sa fie unul dintre motoarele progresului, fiind una dintre companiile care si-au propus sa dezvolte in mod continuu noi si noi forme de software care sa reprezinte varful de lance din domeniu. Printre ultimele noutati ale acvestei companii se numara dezvoltarea tehnologiei iBeacon (care ofera posibilitatea identificarii pozitiei unde se afla o persoana sau o locatie, fara a mai fi nevoie de conectarea la un sistem extern GPS; de asemenea poate aproxima distanta fata de un dispozitiv similar dotat cu aceeasi tehnologie, bazandu-se pe emiterea unui semnal de tip Bluetooth). Ultimele programe de cercetare sunt orientate catre dezvoltarea unor cipuri inteligente care sa se bucure de camere digitale 3D pentru telefonul mobil, isi continuau expansiunea in dezvoltarea unor idei inovatoare patentate deja, cum ar fi senzorul de amprentare digitala, dar si-a propus si alte obiective marete, demnde de numele sau, cum ar fi crearea unei tehnologii capabile sa detecteze si interpreteze obiectele si miscarile unei persoane sau dezvoltarea unor aplicatii software care sa fie capabile sa stabileasca dimensiunile unui obiect sau spatiu, doar pe baza unei fotografii realizate cu telefonul mobil.

 

Cum beneficiaza omul modern de avantajele oferite de dezvoltarea si progresul tehnologiei?

 

Omul modern este un om care beneficiaza de pe urma progresului stiintei, care se identifica cu toate aceste avantaje care ii usureaza viata si ii salveaza timpul. In mod normal, omul modern a inlocuit calea traditionala de invatare si de studiu utilizand cartile in format clasic (pe hartie) este pe cale sa fie inlocuit de catre invatarea de pe e-reader, laptop, tableta sau computer. Modernismul inseamna obtinerea informatiei dorite instant, la momentul necesar; tocmai de aceea, astazi, telefoanele mobile inteligente se bucura de o popularitate atat de ridicata. Omul de astazi este dornic sa incerce lucruri noi, care il incita si ii ofera o alternativa viabila pentru dezvoltarea sa intelectuala. Cu siguranta ca sunt destul de multe aspecte care trebuie luate in calcul, atunci cand discutam despre metoda invatarii/studiului cu ajutorul instrumentelor care se bazeaza pe o tehnologie avansata si pe programe software progresiste. Este vorba in primul rand de pretul acestui accesoriu inteligent, de rata de raspandire si de limitarea momentana a acestuia la o gama bine stabilita de domenii in care isi manifesta din plin utilitatea. Raportat, insa, la nivelul de accesare a informatiei in timp real si instant, acestea sunt, de departe, niste instrumente extrem de utile.

 

Cum ajuta tehnologia de astazi la dezvoltarea lumii de maine?

 

Unul dintre gigantii industriei de automobile (este vorba despre BMW Group) deja utilizeaza in cadrul unui program experimental ochelarii Google Glass pentru angajatii sai. Acestia ii utilizeaza pentru imbunatatirea calitatii serviciilor prestate, ca urmare a accelerarii fluxului de lucru (rapiditate in identificarea eventualelor probleme in partea de asamblare, fotografierea sau filmarea posibilelor abateri, etc.). Avantajele oferite de simbioza din ce in ce mai prezenta intre om si dispozitivele inteligente vor fi vizibile la nivel de productie si interactiune pentru rezolvarea diferitelor situatii care au nevoie de o gestionare rapida si eficienta. In acest fel, tehnologia dezvoltata de catre Apple pentru un telefon inteligent deosebit al viitorului, care utilizeaza programe si software, capabile sa ofere omului tot ceea ce are nevoie, o sa faca, cu certitudine, din aceste telefoane, unele dintre instrumentele fara de care omul modern de maine nu isi va putea imagina viata. Desigur ca si in industria cazinourilor (atat online, cat si offline), avantajele oferite de dezvoltarea tehnologiei isi vor spune cuvantul din plin, asigurand un nivel al distractiei si al relaxarii de mai mari dimensiuni. Interactiunea cazinouilor “in miscare” va fi unul dintre formele cele mai incantatoare pentru gamblerii din lumea intreaga, care vor beneficia de cele mai creative modeluri de cazinouri si jocuri specifice.

 

 

Chiar daca in urma cu multi ani astfel de inventii si programe software care sa usureze viata omului pareau de domeniul SF, iata ca astazi acestea sunt ceva palpabil. Cu siguranta ca astfel de accesorii futuriste ale omului modern de astazi vor reprezenta doar niste accesoriile banale ale omului de maine, care se va fi aflat, ca intotdeauna, in cautarea altor provocari in materie de progres si tehnlogie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here