Vanatoarea de oua de la Aerodromul Margineni s-a transformat intr-un scandal imens. De la ce a pornit totul

9

UPDATE 3:

Punct de vedere referitor la evenimentul ”Paștele Copiilor – Cea mai mare vânătoare de ouă din România” – transmis de organizatorul evenimentului

„Am dorit din tot sufletul ca acest eveniment să fie unic la nivel local și să fie startul unor evenimente anuale dedicate în exclusivitate bucuriei copiilor.

Pentru fiecare activitate și moment desfășurat s-a depus mult efort astfel că tot programul până la ”Operațiunea Iepurașul” a fost respectat și a decurs conform planului.

După acest moment lucrurile au luat o turnură nefavorabilă din cauza nerespectării programului și modificării lui în mod unilateral de către terții colaboratori, respectiv:

1. Show-ul aviatic ce trebuia să fie susținut de 3 avioane era programat să înceapă la ora 17:00 și să dureze 60 minute timp în care noi, organizatorii, am fi putut grupa participanții la start.

2. Reprezentanții Aeroclub Mărgineni au devansat programul în mod unilateral, mai exact, fără a ne comunica acest aspect în prealabil.

3. Precipitarea generată de această decizie ne-a anulat șansa de a mai coordona participanții.

Din cauza faptului că un prim avion a lansat un prim sac de ouă ce a provocat îmbulzeală pe pistă, s-a ajuns la decizia reprezentanților de la Jandarmerie de a opri continuarea momentului în scopul de a evita accidentări sau situații neplăcute.

Menționăm faptul că după cum bine s-a observat pista a fost delimitată de garduri de protecție a căror amplasare a fost stabilită pentru siguranța participanților de către reprezentanții Jandarmeriei în acord cu Aeroclub.

Pe lângă faptul că s-au depus eforturi ca participanții să stea după garduri, lucrurile au scăpat de sub control și din pricina părinților (a căror participare a fost încurajată prin gratuitate) care au decis să nu respecte recomandările de siguranță.

Precizăm că anterior desfășurării evenimentului pentru siguranța participanților s-a solicitat sprijinul oficial al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, SVSU prin Primăria Mărgineni, Serviciul Județean de Ambulanță care au stabilit numărul de personal prezent pretabil la amploarea evenimentului.

Accentuăm și mizăm pe buna capacitate de înțelegere a voastră că decizia Jandarmeriei de a opri momentul lansării ouălelor a fost cea mai bună alegere pentru siguranța participanților.

Pentru că această experiență nu a fost finalizată cu premiere, date fiind circumstanțele, vom organiza în curând o tombolă online pentru toți participanții care fac dovada că au fost la eveniment.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg, care au fost alături de noi și au văzut bunele noastre intenții de a crea ceva special pentru copiii din zona noastră și nu numai.

A fost o primă experiență de acest gen din care am învățat că oamenii pot rezona cu ideile noastre frumoase, că putem corecta și de o parte și de alta ca astfel de evenimente să poată avea loc în continuare și în condiții de siguranță.”

UPDATE 2 :

Mai multe sesizari au fost depuse si la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bacau iar inspectorii au demarat o ancheta. Vom publica punctul de vedere oficial, atunci cand se va finaliza analiza.

UPDATE

Organizatorul a fost amendat pentru ca nu a asigurat siguranta participantilor:

Au existat momente în cadrul evenimentului când siguranța participanților, marea majoritate copii a fost pusă în pericol, motiv pentru care conducătorul forțelor de ordine a solicitat organizatorului să dispună măsuri pentru asigurarea protecției tuturor participanților, măsuri care nu au fost aplicate.


Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru” neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când a constatat că au intervenit fapte de natura a pune în pericol protecția participanților, siguranța și integritatea corporală a persoanelor participante.” a precizat Alexandra Danculea de la Jandarmeria Bacau

———

Intitulata „Cea mai mare vanatoare de oua din Romania”, evenimentul de la aerodrom s-a transformat intr-un scandal imens, dupa ce copiii nu au mai reusit sa „vaneze” nici un ou. Evenimentul s-a desfasurat vineri, 26 aprilie, la Aerodromul din Margineni. Parintii si-au luat copiii, au achitat taxa de 60 lei sau 90 lei/copil si au venit la festival. Totul s-a desfasurat pe un camp, in comuna Margineni.

Organizatorii promiteau, in afisul de prezentare, ca cei mici „vor avea misiunea sa adune cat mai multe oua si sa la pastreze ca suveniruri.” De asemenea se anuntau si premii speciale.

Evenimentul a inceput cu un show aviatic, iar copiii puteau participa la diverse ateliere cu plata. Din cauza aglomeratiei foarte mari, multi au vizionat show-ul aviatic si au asteptat vantoarea de oua, care nu a mai avut loc. Potrivit organizatorilor – din cauza unei defectiuni tehnice, pilotul nu a mai putut arunca ouale din avion. O persoana imbracata in iepuras a aruncat cateva oua participantilor, fapt ce a creat o aglomeratie, iar copiii s-au imbrancit si s-au lovit.

La final, multi dinte participanti au cerut banii inapoi de la organizatori:

Ce ai facut cu banii? S-au plimbat cu avionul pe banii mei ? Da-ne banii inapoi” au strigat parintii nemultumiti de cum s-a desfasurat evenimentul

Am cerut punctul de vedere de la organizatori si-l vom publica imediat ce-l vom primi.

9 COMENTARII

 1. Am plecat din Focsani catre Bacau cu un copil nerabdator sa participe la evenimentul descris de catre noi, parintii, conform reclamei pe care o citiseram…am stat doua ore pe camp, intr-o inghesuiala de neimaginat, printre copii plangand de dezamagire, parinti injurand ca sunt victimele unei inselatorii organizata chiar de o institutie a statului, urmarind niste avioane ai caror piloti se plimbau pe banii nostri, ai pagubitilor!!! A fost un ,,eveniment” similar jocului ,,alba-neagra”, dar de data aceasta organizat de catre o primarie, cu un numar impresionant de victime ale unei inselatorii de neimaginat!!!
  …am venit de la Focsani, am platit 70 ron, am stat doua ore asteptand ,,vanatoarea de oua” ce nu a existat, de fapt, ne-am calcat in picioare la propriu, am plecat cu un copil plangand de dezamagire, punand la indoiala cuvantul nostru…da, se intampla in Romania anului 2024!!!…se pare ca jaful autorizat a devenit o realitate a zilelor noastre!!!

 2. O bătaie de joc,dezamăgire totala,copii au plecat plângând.O sa fac sesizare ANPC și ANAF.Ceea ce s-a vândut,fără bon,se scria pe caiet ce vindeau…!!!Sunt părinți care au și 3 copii,au dat atâția bani și plus drum lung de făcut,pt ce???

  • O mare dezamagire! Atât pentru părinți cât și pentru copii. Unii au platit bilet 90 lei/copil de la orele 12:00. In program scria cum ca, copii vor avea diferite programe, ,ateliere, etc. Toate erau contra cost. O pictura pe față 10 lei?! Daca se putea numi pictură.
   Organizare de tot râsul!

 3. Vă rog să nu dezinformați, nu a fost nici o defecțiune tehnică. Fiecare avion a avut câte un sac de rafie cu ouă, pe fiecare aripă. S-au făcut acrobații, s-au spart sacii, au căzut ouăle în lanul de rapiță.
  Ah, și oricum 3 avioane x 2 Saci fiecare , nu erau 15.000 de ouă cum apărea în reclamă!!

 4. Toți cei care nu ați ajuns la vânătoarea de oua din Bacău se mai organizează și duminică la Piatra Neamț sigur e aceași țeapă.Niste hoți și o mare dezamăgire pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.