Guvernul pregătește organizarea alegerilor parțiale în colegiul de deputat al lui Hrebenciuc

Colegiul uninominal de deputat al lui Viorel Hrebenciuc va fi scos la „concurs” de Guvern. Executivul pregătește organizarea alegerilor parțiale în mai multe județe confruntate cu vacantizarea posturilor de primari, președinți de consilii județene și parlamentari. Colegiul 9 de deputați din județul Bacău, compus din 12 comune și orașul Tg. Ocna, a rămas vacant în urma demisiei din Parlament a lui Hrebenciuc, consumată în octombrie 2014. 

Publicitate

Potrivit autorităților administrative băcăuane, Executivul a solicitat deja mai multe date referitoare la numărul secțiilor de votare, precum și la dimensiunea personalului MAI implicat în asigurarea bunei desfășurări a scrutinului parțial. Dorian Pocovnicu, prefectul județului Bacău, a confirmat pentru portalul de știri Bacau.NET interesul Guvernului în organizarea alegerilor parțiale în mai multe colegii uninominale, precum și localități sau județe rămase fără primari, respectivi președinți de consiliu județean. Alegerile parțiale vor avea loc, cel mai probabil, la începutul primăverii.

Pocovnicu prefect„De la București au fost solicitate Instituției Prefectului precum și Inspectoratului de Poliție Județean numărul secțiilor de votare dar și personalul care va asigura paza și ordinea pe durata derulării alegerilor parțiale. S-a menționat, de asemenea, că alegerile urmează a fi organizate într-o perspectivă relativ apropiată. Nu este doar cazul Bacăului, ci și al altor județe unde există situații similare”, a declarat Pocovnicu (foto).

V Hrebenciuc - autostradaViorel Hrebenciuc a fost ales deputat, în decembrie 2012, candidând în colegiul uninominal 9 (jud. Bacău) din partea USL. Cu o bogată carieră politică, Hrebenciuc a fost secretar general al Guvernului Văcăroiu (1992-1996), optând pentru un loc în Parlament la alegerile generale din 1996. Când a demisionat din funcție, deputatul PSD se afla la al cincilea mandat de parlamentar (1996 – 2012), îndeplinind funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților după ce, anterior, activase ca șef al grupului PSD de la Cameră.

Colegiul uninominal 9 din județul Bacău a fost bătut în cuie la alegerile generale din 2008, primele derulate pe principiul votului uninominal. Este alcătuit din localitățile: Slănic-Moldova, Tg. Ocna, Bârsănești, Bogdănești, Buciumi, Cașin, Dofteana, Mănăstirea Cașin, Oituz, Pârgărești, Ștefan cel Mare, Tg. Trotuș.

În 2014, în județul Bacău au mai fost organizate alegeri parțiale pentru funcția de primar al comunei Luizi Călugăra (scrutin comasat cu alegerile europarlamentare). Comunele Odobești și Horgești funcționează în prezent fără primari, după ce Ionel Gălățanu, primarul comunei Odobești, a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, în timp ce Ionel Țurcan a demisionat, încă din august 2014, din funcția de primar al comunei Horgești.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here