Directorul SALROM: Suntem in intarziere cu semnarea contractului cu CNADNR pentru livrarea sarii pentru deszapezire

0

Directorul Societatii Nationale a Sarii SALROM, Aurel Bucur, a declarat sambata, la Praid, ca exista intarzieri in semnarea contractului cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), iar lucrurile trebuie urgentate, pentru ca deja iarna a inceput, transmite Agerpres.

Foto : tgocna.ro
Foto : tgocna.ro

„Din pacate, suntem in intarziere de a semna contractul cu CNADNR-ul. Spre surprinderea mea si, din nefericire, autoritatile romane au avut ceva schimbari in cadrul conducerii CNADNR si, desi m-am intalnit de cateva ori in luna august si in luna septembrie, suntem deja in luna octombrie si nu avem un contract incheiat. Va avea loc negocierea la bursa pe 7 octombrie, speram sa incheiem contractul si sa recuperam timpul pierdut. Deja iarna a inceput sa vina peste noi”, a afirmat Aurel Bucur (foto), in cadrul unei intalniri cu presa pe care a avut-o la sediul Salinei Praid. Directorul SALROM si-a exprimat speranta ca va exista o colaborare buna cu CNADNR, in conditiile in care a crescut cantitatea de sare solicitata, de la 250 de mii la 400 de mii de tone.

„Avem niste capacitati de derulare si niste cantitati pe care nu putem sa le depasim, cu toate eforturile supraomenesti pe care am vrea sa le facem. Totodata, a crescut cererea cantitatii de sare de catre CNADNR de la 250 mii de tone la 400 de mii de tone pentru acest sezon, probabil impulsionati si de anuntul meteorologilor ca va fi o iarna foarte grea. Sper sa facem fata. Noi avem peste o suta de mii tone depozitate deja in cele sapte saline ale noastre, dar va trebui sa ne miscam foarte repede si speram sa am tot sprijinul si toata colaborarea celor de la CNADR”, a spus Aurel Bucur. El a punctat ca, din fericire, partenerii traditionali din Ungaria si Slovacia si-au facut deja stocuri de sare, o intarziere fiind semnalata doar in semnarea contractului cu partenerii din Serbia.

„Avem o situatie relativ fericita, pentru ca vecinii nostri din Ungaria si Slovacia, principalele doua tari invecinate care sunt deszapezite cu sare din Romania, si-au facut deja stocuri – 50 de mii de tone in Slovacia, 50 de mii de tone in Ungaria. Din pacate, in Serbia, alt partener traditional, s-a purces tarziu la demararea incheierii contractelor. (…) Dar speram totusi sa depasim aceste sincope. Am in vedere ca noi ne-am pregatit, avand istoricul anilor precedenti, unde la Salina Praid, spre exemplu erau cozi interminabile, de la 80 de camioane in sus, anul acesta speram sa nu mai avem”, a precizat directorul SALROM.

Fost consilier local PSD la Tg. Ocna, Aurel Bucur a fost numit director al SALROM in prima parte a lui 2013. n 2011 Bucur a încercat să preia conducerea salinei Târgu Ocna, dar nu a fost numit în această funcţie. El are 46 de ani şi notează în CV că a fost lider de sindicat în perioada 2003-2012. Numirea sa a starnit mai multe controverse, in februarie Fondul Proprietatea dand publicitatii un comunicat in care critica politizarea functiei de director al SALROM. „Recenta desemnare a unui nou Director General la Salrom încalcă grav prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat. Noul Director General a fost desemnat de Consiliul de Administraţie fără a fi respectate criteriile şi procedurile transparente cerute de OUG 109/2011 pentru procesul de selecţie. În schimb, desemnarea a rezultat strict din imixtiunea Ministerului Economiei în independenţa Consiliului Salrom, ca urmare a emiterii unui ordin ministerial referitor la desemnarea unui membru al unui partid politic”, preciza comunicatul amintit.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.