Aerotermele. Cald înăuntru când este frig afară

0

Zilele friguroase ale lunii decembrie nu pot trece nebăgate în seamă. Acum cu toții am scos arsenalul de haine groase și cizme pufoase ca să ne simțim confortabil și la garde cu minus. În cele mai multe locuințe centrala merge de săptămâni bune. În altele, lemnele din sobă sunt cele care fac treaba bună. Dar în unele apartamente încă se așteaptă căldura ce vine de la centrala care este pe întreaga clădire. Și atunci ce este de făcut în acest caz? Dacă acum 50 de ani se foloseau intens reșourile, acum poți apela cu încredere la o aerotermă. Iată ce trebuie să ai în vedere.

Ce să urmărești când alegi aerotermele ca sursă de încălzire

Sunt câteva caracteristici și funcționalități care diferențiază aerotermele. Pentru a cumpăra una rezistentă și de calitate care să-și facă treaba așa cum trebuie este necesar să ai în vedere următoarele:

·         Timer – Timerul permite să setezi orele de pornire și încălzire. Acest lucru te ajută să economisești energie și este foarte convenabil. Când le vei încerca te vei convinge de beneficiile timer-ului.

·         Zgomotul – Putem spune că liniștea este atât de neprețuită încât comparația cu aurul nu este deloc exagerată. Zgomotul pe care l-ar putea face aeroterma depinde de tehnologia pe care o folosește pentru a genera căldură. Prin definiție, metoda prin radiație pentru generarea căldurii nu face zgomot deloc. Nu te îngrijora. Radiațiile se întâmplă în interior, deci nu sunt nocive. Așadar astfel de aeroterme, sau cele pe ulei, sunt foarte silențioase.

·         Problemele de sănătate – astmul. În general, aerotermele care funcționează electric nu reprezintă niciun pericol pentru persoanele cu astm. Modelele de aeroterme de la Hornbach sunt electrice, deci pot fi folosite în siguranță și în preajma persoanelor cu astm. Așadar orientează-te spre astfel de soluții.

   ·  Nivelul de umiditate și oxigen – Radiațiile utilizate de anumite aeroterme se folosesc de arderea oxigenului pentru a transmite căldură. În aerotermele cu ventilator, aerul este împins pe serpentina fierbinte a acestora și astfel iese aerul cald. Similar este și în cazul aerotermelor cu infraroșu. Acest lucru reduce umiditatea și nivelul oxigenului din casă. Însă există o soluție și la această potențială problemă: folosirea unui umidificator. Aerotermele care funcționează cu ulei sunt cele mai bune deoarece se folosesc doar de arderea uleiului pentru a genera căldură.

      ·         Estetica – fiind o piesă importantă în camera, aeroterma trebuie să intre în tematica acelei încăperi. Desigur, mult mai importante sunt funcțiile sale, însă și estetica este de luat în considerare. Într-o camera vintage cu obiecte care par vechi cu siguranță nu s-ar potrivi o aerotermă de ultimă generație. La fel cum nici într-o camera ultramodernă nu arată bine o aerotermă vintage.

·         Să fie portabilă – este esențial. Altfel cum vei reuși să încălzești numai încăperea pe care ai nevoie să încălzești? Asigură-te că aeroterma fie este ușoară și se poate ridica pentru a fi mutată, fie are roti în cazul în care cântărește foarte mult.

·         Oscilare automată – pentru că doar astfel va putea „împrăștia” căldura uniform în toată încăperea.

În concluzie, cunoscând un minim de informații despre aeroterme te poate ajuta să iei decizia corectă nevoilor tale. Pentru astfel de cumpărături alege mereu să fii corect informat pentru a putea face o investiție benefică pe termen lung.

Sursă foto: freepik.com 


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.