Salarii cu 30% mai mari pentru primari. Legea a fost votată

Salariile aleşilor locali vor creşte cu 30 la sută. Măsura, propusă de un deputat liberal, a fost votată în plenul Camerei Deputaţilor după ce a fost susţinută de ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a explicat că majorarea ar urma să se aplice doar până la intrarea în vigoare a legii salarizării, la 1 iulie.

Majorarea salariilor aleșilor locali a fost votată. Legea va merge pentru promulgare la șeful statului. Se poate spune că a fost un vot previzibil. Toate grupurile parlamentare au spus încă de ieri, din timpul ședinței comisei de Buget, unde s-a votat acest amendament, că sunt de acord cu aceste creșteri salariale ale aleșilor locali. Au fost 212 voturi „pentru”, 33 „împotrivă” și opt abțineri. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu spune că bugetul de stat nu va avea de sufeit, creșterile salariale fiind suportate de la bugetele locale.

Am susţinut majorarea salariilor pentru primari. De alttfel nu grevează în niciun fel bugetul de stat pentru că aceste majorări se fac din bugetele locale. Amendamentul mai operează timp de o lună de zile pentru că dupp aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe altă grilă de salarizare mult mai mari decât în prezent,” a precizat Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here