Rezerva de apa a Bacaului a primit finantare de la guvern de 31,5 milioane de lei

Rezerva de apa a Bacaului a primit o finantare de 31,5 milioane de lei de la Guvernul Romaniei prin programul Programul National De Dezvoltare (PNDL). Bugetul local al Municipiului Bacau va cofinanta investitia cu aproximativ 11 milioane lei.

Desele avarii la aductiunea de la Valea Uzului i-a lasat pe bacauani de mai multe ori fara apa. Conducta de apa de la Valea Uzului are 60 km, din care doar 40km au fost inlocuiti. Restul de 20 km, tronsonul „problemă” Stejaru – Bacău, este alcătuit din conducte vechi de peste 30 de ani, care nu au făcut obiectul unui plan de reabilitare în cursul ultimilor 10 ani.

Construirea unei „rezerve de apa a Bacaului” este o solutie alternativa de alimentare cu apa a orasului.  Este vorba de lucrări la trei tronsoane de conductă care, odată finalizate, vor alcătui un „inel” ce va asigura alimentarea cu apă a orașului, în ipoteza unor noi avarii pe aducțiunea V. Uzului – Bacău.

„Aprobarea acestui proiect e un semn de seriozitate dat de actuala guvernare, dar și faptul că atât Guvernul PSD, cât și eu ca primar al Municipiului Bacău ne respectăm promisiunea făcută băcăuanilor. În următoarele zile vom semna contractul pentru realizarea expertizei tehnice și a DALI, documentații ce vor fi gata în aproximativ 60 de zile, urmând ca devizul general al proiectului să fie aprobat prin hotărâre de Consiliu Local.

După parcurgerea acestor pași vom semna contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor la Rezerva de apă.”  a declarat Cosmin Necula, primarul Municipiului Bacau, intr-o postare pe o retea de socializare

 

Lasa un comentariu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here