Vrei sa iti cumperi o bicicleta cursiera sau de sosea? Iata la ce trebuie sa fii atent!

0

Fie ca esti pasionat de fitness, fie ca iti place sa pedalezi pe distante cat mai mari sau chiar iti doresti sa participi la competitii sportive, modelul de bicicleta cursiera este alegerea ideala.

Este supra-numita si „bicicleta de sosea”, pentru ca o poti folosi cu usurinta pe drumurile pavate, are o buna viteza de rulare si se manevreaza usor. Avantajul ei este ca poate ajunge la viteze mari, fara sa fie necesar sa depui un efort semnificativ in pedalare. Exista o varietate de modele pe piata in acest moment. Daca nu stii ce sa alegi, urmareste aceasta lista cu principalii factori la care trebuie sa fii atent pentru a face o alegere inspirata.

Tipul de cadru: primul element de care trebuie sa tii cont

Din acest punct de vedere, exista nu mai putin 4 categorii: modelele de anduranta, modelele usoare de competitie, modelele aerodinamice si, nu in ultimul rand, modelele de contratimp / triatlon. Pentru incepatori si pentru cei carora le place sa se deplaseze pe distante lungi, modelul de anduranta este cel mai potrivit. Vine la pachet cu o gremetrie relaxata, cu zona ghidonului ridicata si cu un cadru flexibil. Acest model ofera un plus de confort in pedalare si este cel mai frecvent achizitionat. Asemanator cu modelul clasic de cursiera este si cel de competitie. Are, insa, o greutate mult mai mica si sunt proiectate astfel incat sa fie mult mai rigide. Greutatea acestor biciclete poate ajunge chiar si sub 8 – 900 de grame.

Materialul din care este confectionat cadrul

Atunci cand vine vorba de material, ai la dispozitie 3 mari optiuni: carbonul, aluminiul si otelul. La ora actuala, cel mai utilizat material pentru constructia cadrelor este carbonul, dar si otelul, la fel ca si aluminiul au avantajele lor. Modelele de top folosesc fibre de carbon performante, si sunt o buna investitie pe termen lung, remarcandu-se prin rezistenta si durabilitate. Atentie! Exista, insa, si modele mai ieftine care cantaresc foarte mult si nu aduc acelasi nivel de performanta. Tehnologia de procesare a aluminiului, insa, a avansat atat de mult, incat astazi poti face confuzia intre o bicicleta cu cadru de carbon si una cu cadru de aluminiu, datorita asemanarilor. Otelul este asociat cu modelele exclusiviste pentru ciclisti.

Sistemul de franare, un alt element la care trebuie sa fii atent

Exista doua categorii de cursiere: cele cu sistem de franare pe janta si cele cu frane pe disc. Prima optiune este recomandata celor cu un buget redus, care nu isi doresc sa investeasca in performanta unei cursiere. Desi este o optiune clasica, utilizata de peste 100 de ani, acest sistem de franare vine la pachet cu anumite limitari: pe ploaie scade performanta bicicletei, iar jantele se vor uza destul de repede in timp. In fata franelor pe janta au castigat teren franele pe disc. Cele din urma vin la pachet cu avantaje extraordinare: modulatia de top, frana consistenta in absolut orice conditie de traseu, lipsa uzurii rotii. Exista si aici mai multe variante disponibile: sistemele de franare hidraulice, extrem de recomandate, si cele mecanice.

Cauti un magazin biciclete online? Alege MosIonRoata.ro

MosIonRoata.ro este genul de magazin biciclete adresat cu totul si cu totul pasionatilor de ciclism. Fie ca esti incepator in acest domeniu, fie ca faci performanta si participi la competii, in acest mediu de achizitie online gasesti absolut tot ce iti doresti: biciclete, piese, echipamente, produse de incaltaminte si nu numai.

Date de contact:

Tel: 0720 043 001 / 021 210 40 32

E-mail: info@mosionroata.ro

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.