În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, cea de-a patra zi este dedicată prevenirii violenţei în familie. Poliţiştii au pregătit întâlniri cu grupul ţintă pentru a-l informa în legătură cu măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate în caz de abuz.
Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a desfăşurat azi acţiuni de prevenire a violenţei domestice cu scopul de creştere a capacităţii femeilor – victime ale violenţei domestice sau nu – de a se valoriza şi de a conştientiza statutul şi rolul pe care trebuie să îl aibă în societate.
Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat în municipiul Oneşti şi comuna Târgu Trotuş, unde alături de colegii de la Proximitate au fost prezenţi la două fabrici cu profil croitorie, unde majoritatea angajaţilor sunt de sex feminin.
Activităţile desfăşurate în incinta acestor unităţi au avut ca prim obiectiv informarea femeilor asupra prevederilor legale care vin în sprijinul victimelor violenţei domestice, dar şi consecinţele juridice şi sociale în astfel de cazuri.
Totodată acţiunea a vizat informarea tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor şi s-a adresat persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu, pentru recâştigarea echilibrului emoţional şi a respectului de sine.
Pentru ca mesajul să ajungă la cât mai multe persoane, poliţiştii au distribuit materiale informative, îndemnând la adoptarea spiritului civic şi răspândirea informaţiilor dobândite către un număr cât mai mare de cunoscuţi.
Astfel de acţiuni se vor derula în continuare în următoarea perioadă în judeţul Bacău, activităţi ce se înscriu în cadrul campaniei „Aripi Frânte”, desfăşurată la nivel naţional şi care se înscrie în demersurile poliţiei de combatere a violenţei domestice.