Documentatia pentru proiectarea si executia celui de-al doilea lot din sectiunea montana II din Autostrada Unirii A8 a fost scoasa la licitatie

0

Autostrada Unirii – A8 care va lega Moldova de Transilvania prinde contur din ce în ce mai puternic. Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că s-a semnat deja și pentru Lotul II, zona montană, a autostrăzii și oferă și detalii tehnice deosebite la acest lot.

A fost publicata in #SEAP documentatia de atribuire a contractului de proiectare si executie aferent celui de-al doilea lot din sectiunea montana II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii #A8, respectiv lotul Pipirig – Vanatorii Neamt (Leghin). Contractul prevede proiectarea si executia a: 19,3 km lungime traseu; 7 tuneluri; 46 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct avand o lungime de 428 metri. Termenul de depunere a ofertelor este 25.06.2024.

Valoarea estimata a contractului este de 3,8 miliarde lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare si 36 luni pentru etapa de executie. Acesta este cel de-al doilea lot aferent acestei sectiuni scos la licitatie, dupa ce, la inceputul lunii trecute, a fost publicat anuntul de licitatie publica pentru primul lot, respectiv Miercurea Nirajului – Sarateni. Termenul de depunere a ofertelor pentru acest lot este 22.05.2024.” a transmis Irinel Scriosteanu – secretar de stat in MT

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.