Evoluția jocurilor online – de la simple jocuri video la Virtual reality

0

Jocurile online, recunoscute și ca jocuri video, reprezintă o sursă bună de divertisment, relaxare și antistres. Totodată, jocurile video pot diminua depresia și pot dezvolta și îmbunătăți diferite abilități ale practicanților. Este important ca doza de jocuri video să fie administrată cumpătat, fără abuzuri cu orele în fața ecranelor.

Jocurile video ne-au cucerit și acum sunt prezente în viața noastră, putând fi accesate de pe orice gadget conectat la internet, cu un display mai mare și o configurație harware decentă.

Au fost dezvoltate jocuri pentru toate categoriile de vârstă, pentru toate gusturile și vorbim aici de jocuri de tip simulatoare, jocuri de tip shootere sau strategie și jocuri online multiplayer (MMORPG), jocuri cu tematică sportivă și chiar jocuri de noroc.

Peste 60% dintre utilizatorii cu vârsta peste 18 ani recunoaște că practică jocuri online. Majoritatea dintre ei practică jocuri de smartphone-uri, alții preferă să se joace pe laptop sau desktop. De când cu rețelele sociale, industria de gaming s-a dezvoltat inclusiv în această direcție, iar 70% dintre utilizatori preferă să se joace online alături de alți prieteni pe rețelele sociale.

Primele jocuri video au apărut prin anii 1950-1960 și rulau pe platforme cum ar fi osciloscopul sau computere de tip EDSAC. Cel mai cunoscut joc din acele vremuri era un simulator de rachetă.

Industria a început să se dezvolte tot mai mult începând cu apariția consolelor, prima generație datând din 1972-1977. Odată cu evoluția consolelor, au evoluat și jocurile. Au devenit mai atractive, mai colorate, mai distractive și interactive.

De la simpli pixeli dinamici, astăzi vorbim deja despre adevărate capodopere tehnologice. Jocurile video au ajuns să simuleze foarte bine diferite aspecte din viața reală. Personajele folosite sunt foarte bine realizate, iar acțiunea e cursivă precum un film.

După 1990, industria jocurilor video s-a diversificat cu noi genuri, cum ar fi simulatoarele, cele de acțiune, sport, curse de tot felul și chiar jocuri de noroc.

Da, inclusiv industria jocurilor de noroc au început să se dezvolte în mediul virtual. E mult mai ușor să atingi o masă mare de oameni prin intermediul internetului, totul fiind la un click distanță. Totodată, cazinourile clasice încearcă să păstreze serviciile de calitate, exclusiviste. Nu același lucru putem spune când vine vorba de internet. Frecvent apare un casinou online nou, care aduce alte jocuri, altă grafică, alte moduri de interacțiune și dorește să ofere experiențe complexe practicanților.

Deși nu există un criteriu universal acceptat și standardizat, clasificarea jocurilor video nu este întotdeauna consistentă sau schematică și câteodată este făcută arbitrar în funcție de sursă.

Și tehnologia nu s-a oprit din evoluție. Mai nou, jocurile video merg spre realitate virtuală, recunoscută și ca Virtual reality sau VR. Acest lucru se referă la scenarii și medii artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității extrem de reușită. Utilizatorii pot avea impresia de prezență fizică aproape reală în mediile simulate, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Gama jocurilor care au adoptat VR-ul este redusă, dar complexă. Sunt jocuri precum simulatoarele, cursele, cele de interacțiune. Inclusiv cazinourile online au adoptat nou tehnologie VR pentru a randa un mediu cât mai apropiat de cazinourile clasice. Jucătorii pot pierde noțiunea realității și pot trăi intens în mediul virtual. Și cu siguranță lucrurile nu se vor opri aici. Oare ce ne rezervă viitorul în materie de jocuri?


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.