Cati pasageri au zburat de pe Aeroportul Bacau, in anul 2023

1

249.000 de pasageri pe Aeroportul Bacau, in 2023

Aeroportul din Bacau ocupa locul 8, in topul aeroporturilor regionale si locul 9 pe tara, dupa numarul de pasageri de anul trecut. In 2023, aproximativ un sfert de milion de pasageri (249.000 calatori ) au tranzitat aeroportul din Bacau. Va reamintim ca in ianuarie 2023, Wizz Air a decis sa mute baza operationala din Bacau, astfel ca au ramas doar doua curse : Milano si Londra.

La mai putin de 1 an dupa plecarea Wizz Air, conducerea Aeroportului Bacau impreuna cu Consiliul Judetean Bacau au lansat un proiect intitulat Re-Connect – proiect ce avea ca obiectiv atragerea de noi companii aeriene. Astfel, in acest moment, pe aeroportul Bacau opereaza 3 companii – DAN AIR, Wizz Air si AeroItalia – avand 9 destinatii : Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool, Catania si Milano. Din martie, se vor introduce trei noi curse catre Madrid, Milano-Bergamo si Bologna.

Trafic in crestere pe Aeroportul Bacau

Potrivit datelor furnizate de Asociatia Aeroporturilor din Romania, traficul de pasageri a crescut pe Aeroportul Bacau cu 23%, in luna decembrie. Daca in noiembrie, de pe Bacau au zurat 20.000 de pasageri, in decembrie numarul a ajuns la 25.000 de calatori. Cresterea de trafic se datoreaza, in principal, companiei Dan Air care si-a mutat baza operationala in Bacau.

Sistem de Aterizare Instrumentala (ILS) la Aeroportul din Bacau. Acesta va permite efectuarea de zboruri in conditii meteo nefavorabile

Pe Aeroportul Bacau se instaleaza in aceste zile Sistemul de Aterizare Instrumentala – ILS, categoria a-II-a OACI, care va permite efectuarea zborurilor în condiții meteo nefavorabile sau de vizibilitate redusă.

Sistemul de Aterizare Instrumentală (ILS) este un sistem de navigație și ghidare folosit în principal în aviație pentru a asista aeronavele în procesul de aterizare. Scopul principal al ILS este de a oferi piloților informații precise despre direcția și altitudinea aeronavei în timpul fazei finale de aterizare, atunci când vizibilitatea poate fi redusă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Ar fi bine să se facă curse și din Germania (Stuttgart-Bacau), sunt foarte mulți români stabiliți acolo,care doresc să vină acasă cu avionul direct la Bacău… nu la IAȘI.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.