Aeroportul Bacau se RE-CONNECTeaza cu Europa. 3 din 5 destinatii preferate de bacauani sunt active, iar din toamna am mai putea avea inca una

64

Joi, 30 martie, la Hotelul Fiald din Municipiul Bacau a avut loc o conferinta de presa organizata de Consiliul Judetean Bacau, la care au participat drept gazde directorul Aeroportului Bacau, Radu Bezniuc , presedintele Cj Bacau – Valentin Ivancea, prefectul Lucian Bogdanel si reprezentanti ai companiei aviatice AeroItalia – Andrea Nastasi – Marketing Coordinator si Adrian Duru – Sales Manager. La eveniment au fost invitati oameni de afaceri din judetul Bacau din diverse domenii precum turism, horeca, industrie prelucratoare si multe altele.

Subiectul principal al conferintei de presa a fost lansarea unei noi rute de pe Aeroportul Bacau – catre Roma ( Italia ). Va reamintim ca Aeroportul Bacau trece printr-un amplu proces de reorganizare, dupa ce WizzAir si-a inchis baza de la Bacau, astfel ca de la 12 curse au ramas doar doua – catre Londra si Milano. Noul director Radu Bezniuc impreuna cu Valentin Ivancea – presedintele CJ Bacau, au pornit o ampla campanie de reconectare – intitulata sugestiv RE-CONNECT – a Aeroportului Bacau cu destinatiile din Europa si nu numai. Procesul este de lunga durata, insa se fac pasi pentru a atrage primele 5 destinatii dupa numarul de pasageri care au zburat din Bacau. Este vorba despre Londra, Roma, Milano, Torino si Bruxelles. Pana in acest moment sunt bifate 3 din 5 : Londra, Milano si Roma.

In ultimul timp Aeroportul Bacau a intrat intr-o zona gri, criticat din cauza pierderilor unor destinatii. Impreuna cu domnul director Bezniuc, am pornit la un drum greu, intr-o situatie dificiala. Nu ne putem desprinde de contextul socio-economic si trebuie sa avem o gandire integrata. Nu putem reusi singuri, de aceea avem nevoie de toti factorii de decizie dar si de oamenii de afaceri, pentru a reusi sa punem Aeroportul Bacau acolo unde ii este locul.” a precizat Valentin Ivancea

Directorul Aeroportului – Radu Bezniuc – „Infrastructura de la Aeroportul Bacau este foarte avansata. Speram ca din toamna sa revina cursa catre Bruxelles”

Proiectul Re-Connect l-am conceput alaturi de Consiliul Judetean pentru a identifica cele mai bune solutii in a aduce mai multe destinatii pe aeroportul Bacau. Sigur, in raport cu Suceava si Iasi am pierdut destinatii – Wizz Air a plecat cu baza si am ramas cu 2 curse din 12. Motivele, cred eu, nu sunt neaparat economice si tin de capacitatea companiei.

Totusi prin programul Re-Connect am reusit sa atragem o noua cursa – spre Roma. Avem un plan sa restabilim primele 5 destinatii preferate de bacaunai si speram ca in toamna sa avem si ruta spre Bruxelles.

In raport cu alte aeroportul din Moldova, Bacaul sta foarte bine. Aveam cea mai buna infrastructura : acces, sistem de ghidare, aerogara noua, pista noua. Vom avea un sistem de ghidare care ne va crea un avantaj net fata de competitori – astfel ca avioanele vor putea ateriza si in conditii de vizibilitate redusa. Prin toate eforturile noastre, imi doresc sa restabilim un mediu competitiv si sa atragem cat mai multi operatori pe Aeroportul Bacau.” a spus Radu Bezniuc

Prezent la eveniment, reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Bogdanel a vorbit despre situatia de la granita tarii care a mutat toate cursele in Suceava si Iasi:

Nu putem trece cu vederea aceasta realitate, insa agresiunea Rusiei din Ucraina – a dus la relocarea curselor din Chisinau spre Iasi, afectand foarte tare Aeroportul Bacau. Salut munca depusa de domnii Bezniuc si Ivancea pentru repornirea Aeroportului Bacau, care este un obiectiv strategic pentru judet si pentru regiune.” a spus Lucian Bogdanel – prefect de Bacau

AeroItalia are in acest moment 5 avioane insa reprezentantii companiei au precizat ca pana la finalul anului isi doresc sa-si dubleze numarul de aeronave. Avioanele sunt Boeing 737 si au o capacitate de 189 de locuri.

Reprezentantii AeroItalia s-au declarat multumiti de vanzarile de pana acum , pe ruta Bacau – Roma. Mai mult, acestia au incercat sa faca o serie de legaturi de la Roma in mai multe regiuni. Astfel, clientii pot cumpara bilete cu escala la Roma, pentru a ajunge in Palermo, Alghero sau Olbia. Transferul este foarte aproape ca timp – de aterizarea la Roma, iar bagajul va ajunge direct la destinatia finala.

Zborurile catre Roma sunt de trei ori pe saptamana – marti, joi si sambata.

Comentarii

64 comentarii

 1. Pe când o cursa spre Bruxelles-Zaventem? Avem așa un aeroport modern la Bacău care din cauza unor interese politice și a proastei administrări oamenii sânt nevoiți să meargă la Iași unde este foarte aglomerat.Sper să țineți cont de cerințele și doleanțele populației!

 2. Nu stiu daca cineva intelege ce legatura are Bacaul cu zborurile din Chisinau care au fost mutate la iasi sau Suceava ?!
  In acest caz , poate ar fi trebuit sa se planga cei de la Iasi sau Suceava pt.ca au fost aglomerati!…Nu Bacaul!
  Bacaul are un aeroport performant si de calitate tecnica superiora altor aeroporturi , care are nevoie doar de o administratie buna !

 3. De ce ati scos ruta Bacau _ Liverpool?
  De ce ati eliminat Blue Air companie romaneasca?
  S-a investit intr-un aeroport modern si in plus Bacaul e in zona centrala a Moldovei, iar voi factorii de decizie va luati salariile degeaba daca nu sunteti in stare sa-l faceti sa functioneze la capacitate maxima!

 4. Cea mai slabă administratie pe care a avut-o Bacăul vreodată: sa ai așa aeroport si să nu existe zboruri . Noaptea minții!

 5. Nu înțeleg de ce nu băgați o cursa spre Germania, Düsseldorf sau Dortmund sau Köln. Suntem atâția romani aici. Și nici o companie nu accepta animale de companie. Va rugam sa ascultați și cererile clienților.

  • Mai mult decit util și deci eficient ar fi pentru cursele spre Olanda. Ne dorim f mult Rotterdam, Eindhoven sau Bruxelles Zaventem.

 6. Suntem peste un milion de români în Germania, eu de exemplu am folosit cursa de Bacău-Bruxelles, dar m-ar fi avantajat Dortmund, de ce nu faceți zboruri și spre Germania?

 7. Bună ziua! Vă rugăm să introduceți și o cursă spre Germania (Stuttgart, Frankfurt, München) pentru că avem români mulți și aici. Aeroportul din Bacău ar putea să opereze spre cel puțin 10 destinații, așa cum a fost înainte de pandemie, deoarece este în conformitate cu standardele europene. Vă mulțumesc!

 8. La așa aeroport ce are Bacăul de ce nu se pune cel puțin un zbor pe săptămână la Luxemburg
  Cred că ar fi de folos multor persoane

 9. Bună dimineața, vă rog frumos faceți ceva și pentru românii din Irlanda.
  Cei din Suceava tocmai au închis cursa cu grad de ocupare peste 98%.
  La Iași este nenorocire!!!nu au infrastructură,parcare ,drumuri de acces.
  De la Bacău condițiile erau excelente când
  operați la Dublin. Vă mulțumesc.

 10. Bună ziua,vă rog faceți ceva și pentru cei din Irlanda!!!
  Cei din Suceava tocmai am închis-o având ocupare 98%.
  La Iași este nenorocire cu infrastructura aeroportuară și servicii(parcare și drum acces).
  Vă mulțumesc anticipat.

 11. Spre Dublin când va fi reintroduse zborurile ca sunt foarte mulți Romani care muncesc în Irlanda .Pentru noi nu se poate reintroduce măcar o cursa săptămânală?

 12. Ryanair va opera aproximativ 30 de curse de pe Aeroportul Internaţional Iaşi.
  …pentru niste interese mai mari decât cele ale cetățeanului cum ar fi un aeroport cargo pentru cea mai mare companie băcăuană ar putea fi realizabilă?!?

  • Bine punctat. Sunt interese mari la mijloc. Falimentat iar apoi ajunge în proprietatea cui este interesat . Abia atunci vor reveni zborurile pe Bacau . Pana atunci taxa aeroportuare cât mai mari pt a nu fi atractiv companiilor aeriene . Lipsa zboruri = faliment. Faliment = vânzare.

 13. Sa va fie rușine după ce ați investit atâta scoateți aeroportul care este singurul lucru serios de a aduce bani în orașul asta, nu ma așteptat la asa ceva ruta Bacău Bruxelles, sint ff mulți băcăuani acolo și voi trimiteți la Suceava

  • Marea majoritate a românilor călătoresc în vacanță în Grecia…știu mergem la munca Anglia Germania Italia….dar dragilor vacanța e vacanță pe malul mari în Grecia chiar nu se poate pune o cursă pe săptămână de atâția ani…

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.