Traficul de pasageri a crescut cu 23%, in luna decembrie, pe Aeroportul Bacau

5

Potrivit datelor furnizate de Asociatia Aeroporturilor din Romania, traficul de pasageri a crescut pe Aeroportul Bacau cu 23%, in luna decembrie. Daca in noiembrie, de pe Bacau au zurat 20.000 de pasageri, in decembrie numarul a ajuns la 25.000 de calatori.

In decembrie, Aeroportul Bacau a ocupat locul 7 (fara Otopeni), in topul aeroporturilor din Romania, dupa numarul de calatori, fiind dupa Sibiu, Suceava sau Craiova dar inaintea celui din Targu Mures. In 2024, se estimeaza o crestere importanta a numarului de pasageri, datorita celor 9 rute deja existente.

Cresterea de trafic se datoreaza companiei Dan Air care si-a mutat baza operationala in Bacau. In acest moment, de pe Aeroportul Bacau opereaza trei companii : Dan Air, Wizz Air si Aeroitalia.

9 destinatii de pe Aeroportul Bacau

Pasagerii au la dispozitie 9 destinatii catre Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool, Catania si Milano. Din martie, se vor introduce trei noi curse catre Madrid, Milano-Bergamo si Bologna.

Sistem de Aterizare Instrumentala (ILS) la Aeroportul din Bacau. Acesta va permite efectuarea de zboruri in conditii meteo nefavorabile

Pe Aeroportul Bacau se instaleaza in aceste zile Sistemul de Aterizare Instrumentala – ILS, categoria a-II-a OACI, care va permite efectuarea zborurilor în condiții meteo nefavorabile sau de vizibilitate redusă.

Sistemul de Aterizare Instrumentală (ILS) este un sistem de navigație și ghidare folosit în principal în aviație pentru a asista aeronavele în procesul de aterizare. Scopul principal al ILS este de a oferi piloților informații precise despre direcția și altitudinea aeronavei în timpul fazei finale de aterizare, atunci când vizibilitatea poate fi redusă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

5 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.