5 metode eficiente pentru întreținerea gresiei de interior

0

Gresia este o alegere populară pentru amenajarea pardoselii, datorită aspectului elegant, durabilității și ușurinței în curățare. Cu toate acestea, chiar și gresia de calitate superioară se poate deteriora în timp dacă nu ești întreținută corespunzător.

Iată câteva sfaturi pentru a proteja și îngriji gresia de interior, pentru a te asigura că aceasta va arăta mereu la fel de bine ca în prima zi!

1.   Îndepărtează cât mai repede petele și murdăria

Petele și murdăria apar în urma tranzitului ridicat din spații precum bucătăria sau holul, în care montezi plăci de gresie pentru avantajele oferite de aceasta. Mai ales dacă este vorba despre bucătărie, pot apărea adesea pete de mâncare, ulei sau alte ingrediente folosite la gătit.

Este esențial să îndepărtezi imediat petele și murdăria de pe plăcile de gresie de interior, deoarece acestea au o suprafață poroasă, care poate absorbi uleiuri, lichide și diverse substanțe dacă acestea stau prea mult pe gresie. Șterge petele cu o cârpă umedă sau cu detergent delicat și ocupă-te de curățarea regulată a pardoselilor cu gresie.

2.   Folosește soluții de curățare potrivite

Când cureți gresia este recomandat să folosești soluții delicate pentru curățare și să ții cont de textura sau materialul din care este fabricată aceasta. Atenție la gresia care se zgârie ușor sau la cea care atrage mai ușor pete.

Produsele de curățare agresive, pe bază de clor sau diverși acizi pot deteriora suprafața plăcilor de gresie. Poți opta și pentru produse de curățare pe bază de ingrediente naturale, care protejează materialele pardoselilor și nu sunt toxice.

3.   Evită zgârieturile și deteriorarea suprafeței

Gresia poate fi zgâriată și deteriorată cu ușurință, mai ales dacă este expusă la trafic intens sau la obiecte grele și aspre. Pentru a le evita, folosește covoare sau alte accesorii care au rolul de a proteja pardoseala.

De exemplu, dacă instalezi gresie într-o încăpere în care folosești des scaune, folosește protecții pentru picioarele acestora sau protecție de podea sub corpurile de mobilier. De asemenea, evită utilizarea accesoriilor de curățenie dure, cum ar fi perii foarte tare sau bureți abrazivi, care pot zgâria suprafețele.

4.   Păstrează gresia curată

Curățarea gresiei cu regularitate poate preveni depunerea murdăriei și a prafului, care pot afecta materialul gresiei. În mod ideal, gresia ar trebui curățată cu o mătură moale sau cu un aspiratorul cu perie de mai multe ori pe săptămână. Folosirea unui mop de calitate și a unei soluții de curățare delicată poate ajuta la menținerea strălucirii și a aspectului inițial al gresiei.

5.   Protejează gresie de umezeală și temperaturi extreme

Gresia poate fi afectată de umezeală și temperaturi extreme. În cazul în care gresia este instalată într-un mediu foarte umed este recomandat să folosești un strat de impermeabilizare pentru a proteja suprafața de umezeala excesivă. Poate fi vorba despre o anexă a casei în care depozitezi lucruri sau echipamente, cât și despre o baie de la parter.

Evită și să utilizezi prea multă apă atunci când cureți gresia și asigură-te că suprafața este complet uscată după curățenie. Nu expune gresia nici la temperaturi extreme sau la variații bruște de temperatură și încearcă să păstrezi un mediu cât mai plăcut indiferent de spațiul în care este instalată gresia.

Bucură-te de finisajele din casa ta pentru cât mai mult timp și întreține cu atenție gresia! În acest fel te poți asigura că investiția ta este una de succes și că amenajarea din casa ta are o durată de viață generoasă.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.