Primaria schimba la “fata” piateta de la Casa de cultura cu granit “made in China”

Primaria schimba la “fata” piateta de la Casa de cultura cu granit “made in China”

Scris de pe 18 septembrie 2013

Lucrarile de reabilitare a piatetei din fata Casei de cultura au intrat in linie dreapta. Edilii au regandit complet proiectul initial. Piateta nu va mai avea spoturi luminoase integrate in placile de granit, iar la extremitati vor fi plantati pomi. Lucrarile au vizat si “resaparea” sistemului de alimentare cu apa a fantanii arteziene. Granitul montat provine din China. 

placi piatetaPiateta din centrul Bacaului isi schimba infatisarea incet, dar sigur. Lucrarile de reparare au avansat in ultima saptamana, proiectul initial – aprobat in 2007 de municipalitate – suferind modificari substantiale. Viitoarea piateta nu va mai avea spoturi luminoase integrate in pavajul de granit, iar la extremitati vor fi plantati copaci. Edilii spera sa recupereze astfel caracterul de spatiu verde al fostei piete din fata Casei de cultura, unul pierdut in configuratia proiectului gandit acum 5-6 ani. Potrivit constructorului care se ocupa de reabilitare, Dasricom Podu Turcului, s-au facut interventii si la reteaua de apa care alimenteaza fantana arteziana din centrul piatetei.

Din datele existente pe siturile de achizitii publice, lucrarile de reconditionare a instalatiilor de la fantana au costat 39.000 lei, fiind incredintate de Primarie societatii Fast Technical Assistance. La asta se adauga contractul de peste 100.000 copaci piatetalei, in baza caruia Dasricom inlocuieste placile de granit din piata. Renovarea obiectivului a costat peste 140.000 de lei, conform datelor oficiale. Granitul cu care este placata piateta provine din China.

Modernizarea piatetei a fost aprobata de Consiliul Local (CL) Bacau inca din noiembrie 2007, prin HCL nr. 433. Documentatia tehnica, precum si studiul de fezabilitate, a fost elaborata de societatea de proiectare Urban Proiect SRL, din care – la acel moment – facea parte si Alexandru Geliman, viitor arhitect sef in cadrul Primariei Bacau. De la bun inceput, modernizarea piatetei a fost privita cu circumspectie de bacauani, asta pentru ca proiectul elaborat de Primaria Bacau viza eliminarea spatiului verde existent. Vechea piateta dispunea de generoase spatii verzi, precum si de o fantana arteziana uitata-n paragina de edili. In locul spatiului verde si al bancilor de odihna, proiectul de modernizare a “ingropat” in beton centrul orasului.

 

Comenteaza prin Facebook



1 Comentariu

  1. Poate monteaza si niste stalpi care sa delimiteze asfaltul de pietonal, ca numai cocalari gasesti acolo. Este grea deplasarea din spatele casei de cultura pana la Irina…se pierd calorii si s-a scumpit shaorma.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>