SURSE: Dosarul achizitiilor frauduloase de la caminul de batrani din Mun. Bacau. Aragaz de 25.000 lei cumparat de la firma de casa cu 80.000 lei

6

Dosarul privind achizițiile frauduloase de la căminul de bătrâni din Bacău dezvăluie modul de operare al grupului infracțional organizat și arată că aceștia umflau prețurile în mod exagerat pentru a încasa sume suplimentare în propriile buzunare.

Conform informațiilor furnizate de surse judiciare pentru Ziarul de Bacau, un exemplu concret este achiziționarea unui aragaz profesional cu 8 ochiuri și două cuptoare, care a fost plătit cu suma de 79.800 lei, în ciuda faptului că prețul de piață era de doar 25.000 lei.

Un alt exemplu prezentat de aceste surse se referă la achiziționarea unor paturi electrice la prețul de 7.400 lei per bucată, în condițiile în care prețul de piață era de doar 2.940 lei.


Va reamintim ca marti, 16 ianuarie, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Bacău al Direcției Naționale Anticorupție au desfășurat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023 de către funcționari publici din instituții publice din municipiul Bacău, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice. Perchezitiile au vizat caminul de batrani aflat in subordinea Primariei Bacau, scoala Constantin Platon si s-au mai cerut alte documente de la Primaria Bacau. La data de 16 ianuarie 2024, în urma obținerii autorizărilor legale din partea instanței competente, au fost demarate percheziții domiciliare în șase locații situate pe teritoriul municipiului Bacău. Dintre acestea, trei sunt sediile unor instituții publice, iar restul reprezintă domiciliile unor persoane fizice.

Miercuri, 17 ianuarie, procurorii DNA Bacau au transmis un comunicat de presa cu persoanele pentru care s-a inceput urmarirea penala. Printre acestia se numara sefa caminului de batrani, Dimofte Magda, sefa Serviciului de Tineret din Primaria Bacau, Diana Ilie, consilierul local Sebi Diaconu, alti angajati de la caminul de batrani, de la scoala Platon si firmele „de casa” impreuna cu administratorii lor.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

6 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.