SURSE: Perchezitii DNA in Bacau. Sunt vizate fapte de coruptie privind achizitia de bunuri pentru camine de batrani si scoli

0


Update: Percheziţiile pe care procurorii anticorupţie le efectuează marţi vizează sediul căminului de bătrâni administrat de Primaria Bacau.


Direcția Națională Anticorupție (DNA) efectueaza astazi percheziții la autorități publice din Bacau în legătură cu achizițiile de bunuri destinate unor cămine de bătrâni și școli. Operațiunile au avut loc în contextul investigațiilor privind posibile nereguli în procesul de achiziție a acestor bunuri destinate instituțiilor sociale și educaționale.

Potrivit informațiilor, DNA vizează posibile fapte de corupție și abuz în funcție în legătură cu procedurile de achiziție derulate de autoritățile publice. Ancheta se concentrează asupra modului în care au fost atribuite contractele pentru furnizarea de bunuri destinate căminelor de bătrâni și școlilor, cu suspiciuni referitoare la posibile practici ilegale sau favorizarea unor anumite companii.

Descinderile au loc în 6 locuri din municipiul Bacau, la instituții publice și domicilii private. Anchetatorii vizează 15 funcționari publici, dar și persoane juridice. Faptele s-au produs in perioada 2022-2023.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2022-2023, de către funcționari publici din cadrul unor instituții publice de pe raza municipiului Bacău, în contextul încheierii unor contracte de achiziții publice. În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în șase locații situate pe raza municipiului Bacău, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.” a transmis DNA


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.