Proiectele A13 Bacau-Brasov si drumul expres Bacau-Piatra-Neamt se transfera, joi, de la CNAIR la CNIR. Ce alte proiecte vor fi preluate de CNIR

0

Joi, 27 Iunie 2024 va fi semnat Protocolul de Predare – Preluare între cele două companii CNAIR și CNIR. Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR) va prelua oficial patru proiecte de autostrăzi și trei proiecte de drum expres de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Această nouă instituție va fi responsabilă exclusiv pentru implementarea proiectelor noi de infrastructură rutieră, în timp ce compania de stat existentă va continua doar să administreze rețeaua rutieră existentă.

Va reamintim ca pe 21 iunie a fost semnat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate la A13 Bacau – Brasov. Consitrans are 2 ani la dispozitie pentru a finaliza studiul pentru cei 164 de km ai autostrăzii A13 Bacau-Brasov, care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania: „Proiectantul român trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport” a transmis Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor

Proiectele de infrastructură rutieră care vor fi transferate de la CNAIR, în baza ordinului semnat de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu:

– Autostrada A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin);
– Autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni;
– Autostrada A13 Bacău – Brașov;
– Autostrada A3 Ploiești – Brașov;
– Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț;
– Drumul Expres Focșani – Brăila;
– Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu.

Ce este CNIR

In 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care reorganiza C.N.A.D.N.R. și infiinta Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. C.N.I.R. se ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.