Patru autostrazi, printre care si A13 Bacau – Brasov si trei drumuri expres au fost transferate de la CNAIR la CNIR

4

Companie Națională de Investiții Rutiere (CNIR) va prelua oficial patru proiecte de autostrăzi și trei proiecte de drum expres de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Această nouă instituție va fi responsabilă exclusiv pentru implementarea proiectelor noi de infrastructură rutieră, în timp ce compania de stat existentă va continua doar să administreze rețeaua rutieră existentă:

Am semnat Ordinul prin care Compania Naționala de Investiții Rutiere (CNIR S.A.) preia de la CNAIR S.A. (Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere) o serie de proiecte de infrastructură rutieră!”, a anunțatr joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu care a enumerat care sunt proiectele vizate.

Proiectele preluate de CNIR

 •  Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț (secțiunea Miercurea Nirajului – Leghin)
 • – Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni
 • Autostrada Bacău – Brașov
 • – Autostrada Ploiești – Brașov
 • – Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț
 • – Drumul Expres Focșani – Brăila
 • – Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu

Transferul acestor proiecte a fost posibil doar după operaționalizarea CNIR și numirea unui Director General și a Directorului Economic-Financiar. Obiectivele vor fi preluate în baza unui protocol încheiat între cele două companii”, a mai declarat Grindeanu.

Ce este CNIR

In 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care reorganiza C.N.A.D.N.R. și infiinta Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. C.N.I.R. se ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

4 comentarii

 1. Mai multe instituții de stat, mai mulți plimbatori de hârtii, mai mulți politicieni și rudele acestora angajați. O sa mergem pe A13 când va zbura porcul. Bugetul țării este jefuit de bugetarii dubli la număr fata de necesar, toți cu salarii mari în comparație cu privații, pensii speciale, sporuri aberante și jafurile prin achiziții și licitații false.
  Exact ca la mediu, exista Garda de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului. Își pasează unii la alții responsabilitățile și în final gunoaiele zac peste tot și atmosfera este poluata, reciclare slabă și multă multa nepăsare.
  P.S. Bacaul este un oraș murdar, prăfuit, rampele de gunoi improprii, devastate mai nou de cei care caută ambalaje cu sigla SGR dar am văzut că pistele de biciclete sunt spalate cu apa cu presiune. Rușine primăriei Bacău, de la primar și până la portar, pentru administrarea EXECRABILA a orașului: leneși, delăsători, prost pregătiți, nesimțiți, unii hoți, alții imbecili. Nu își fac treabă și asta se vede peste tot. Bacaul este un oraș urat, sărac, distrus și abandonat. Pentru cei cu „patriotismul” local în sânge spun doar: stadionul, teatrul Bacovia, hotel Moldova, parcul Cancicov și mai nou sediul primăriei. Toate ruine. Primar slab, consilieri abjecți, locuitori nepăsători.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.