Autostrada A13 Bacau – Brasov ar putea fi transferata de la CNAIR la CNIR

0

Autostrada A13 Bacau – Brasov este blocata intr-o licitatie care are ca scop finalizarea studiului de fezabilitate. CNAIR amana sa anunte un posibil castigator sau o eventuala anulare a licitatiei, de mai multe luni de zile. Va reamintim ca studiul de fezabilitate a fost inceput de Search Corporation, insa compania a abandonat proiectul din cauza cresterii costurilor.

Potrivit unor informatii aparate in spatiul public, Autostrada A13 Bacau – Brasov ar putea trece de la CNAIR la CNIR :

În data de 07.02.2024, în baza OUG 55/2016 și a Protocolului de Colaborare între CNAIR și CNIR, am transmis către CNAIR o listă de proiecte aflate în analiza companiei CNIR, prin care am solicitat o fișă tehnică pentru fiecare proiect in parte, cu situația la zi a implementării lor și dacă au fost bugetate sau nu în BVC CNAIR pentru 2024. Funcție de răspunsul primit, vom face o analiză internă și vom solicita Ministerului Transporturilor o listă de proiecte care să facă obiectul transferului de la CNAIR la CNIR și care să fie prinse în Bugetul de Venituri și Cheltuieli CNIR pe 2024. Deasemeni, vom finaliza și o procedură de lucru în vederea preluării acestor proiecte, procedură la care se lucrează în acest moment și care va permite o preluare din mers, fără blocaje ale proiectelor! Compania CNIR va fi pregătită să aducă plus valoare și să accelereze finalizarea acestor proiecte!” a transmis Catalin Urtoi – director CNIR

Lista proiectelor ce ar putea trece de la CNAIR la CNIR

1. Autostrada A13, Bacău-Brașov

2. Autostrada Unirii -A8, secțiunea montană, Miercurea Nirajului-Leghin

3. Autostrada Unirii-A8, tronsonul Motca-Letcani-Ungheni

4. Autostrada A3, Ploiești-Brașov

5. Drum Expres, Focșani-Brăila

6. Drum Expres, Craiova-Tg.Jiu

7. Drum de mare viteză, București-Giurgiu

8. Autostrada Nordului A14, Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistrita-Suceava

9. Drum Expres, Arad-Oradea

10. Drum Expres, Cluj-Dej

11. Drum Expres, Suceava-Botoșani

Ce este CNIR

In 2016, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care reorganiza C.N.A.D.N.R. și infiinta Compania Naţională de Investiţii Rutiere S.A. (C.N.I.R.), o companie distinctă pentru gestionarea infrastructurii rutiere. C.N.I.R. se ocupa de proiectele de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier potrivit necesităților de deplasare a cetățenilor și de circulație a mărfurilor în condiții de siguranță, cu atingerea unor timpi de deplasare comparabili cu cei din Uniunea Europeană și asigurarea confortului în trafic.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.