Ponta despre Stavarache: „Avem un proiect comun”

0

Duminică seara, în cadrul unei emisiuni moderate la RTV de Victor Ciutacu, premierul Victor Ponta a declarat că are un proiect comun cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache. Afirmația lui Ponta a fost făcută în contextul unor discuții privind trecerea unor foști lideri județeni ai PNL (ex. Ovidiu Silaghi – PNL Satu Mare) în tabăra PSD. Premierul a vorbit despre refacerea USL, apreciind șansele de reconstituire a uniunii la 51 la sută, după europarlamentarele din 25 mai. 

ponta_dragnea_stavarache_benea (1)Ponta a evocat vizita efectuată săptămâna trecută la Bacău, declarând că are un proiect politic împreună cu primarul liberal Romeo Stavarache. Premierul l-a catalogat drept „faimos” pe Stavarache, aluzie la repetatele atacuri la adresa PSD orchestrate de edilul băcăuan. „Am fost la Bacău, mă aștepta primarul de Bacău, faimosul domn Stavarache, pentru că avem un proiect comun, normal. Merg, vorbesc cu alți liberali peste tot, de ce vă miră, că oamenii sunt normali și spun «Da de ce ne-a scos Crin de la guvernare?», «Da de ce să trecem noi de partea lui Băsescu și-a lui Udrea, după ce atâta timp am vorbit de rău?». Eu nu pot să vorbesc în numele lor, dar vorbesc din partea PSD. După 25 mai, dacă doresc și dacă consideră că așa este bine, trebuie să refacem alianța”, a afirmat primul-ministru. Ponta a mai spus că eventuala refacere a USL va viza condițiile inițiale ale constituirii alianței (candidat comun la președinția României, premier etc).

Replica nu s-a lăsat așteptată prea mult timp, liderul PNL – Crin Antonescu – susținând că Ponta emite „propoziții scurte și neadevărate” și că primarul Bacăului nu este apropiat de PSD. Acestea sunt nişte propoziţii scurte şi neadevărate. Faptul că domnul Ponta vorbeşte cu diverşi oameni nu cred că e o ştire. Faptul că domnul Stavarache, ca primar al municipiului Bacău, la inaugurarea unui spital, a fost alături de domnul Ponta, faptul că acest gest simplu de curtoazie este interpretat drept o apropiere politică a domnului Stavarache de domnul Ponta sau de PSD, e caraghios”, a spus Antonescu. El a denunțat și „iluzia refacerii USL”, apreciind drept improbabilă reconstituirea USL în viitorul apropiat. „Iluzia refacerii USL, şi desfacerea ei pe piaţă, constituie o miză pentru domnul Ponta. O miză pe care chiar domnia sa o accentuează, pentru că speră ca parte din ceea ce a însemnat aşteptarea, investiţia multor cetăţeni români, să îi revină. Nu e vorba despre nimic serios. Toate datele resping o asemenea posibilitate”, a declarat președintele PNL (citește AICI). 

Victor Ponta a vizitat săptămâna trecută municipiul Bacău, fiind întâmpinat la șantierul Spitalului Municipal de primarul Romeo Stavarache. Premierul s-a lăsat așteptat o oră, timp în care Stavarache s-a întreținut cu vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Năstasă (PNL) și cu administratorul public al municipiului, Leonard Pădureanu. Ponta a promis sprijin guvernamental pentru principalele proiecte aflate-n derulare în municipiul Bacău, între acestea numărându-se modernizarea aeroportului internațional (în parteneriat cu Consiliul Județean), Spitalul Municipal, sala polivalentă din cartierul CFR, dar și șoseaua de centură a Bacăului (citește AICI). Cu prilejul vizitei în Bacău, Ponta a participat la festivitatea de lansare a candidaților PSD la europarlamentare derulată la Teatrul de Vară. Aici, premierul a declarat că PSD trebuie să câștige Primăria Bacău în 2016 și că obținerea postului de primar nu trebuie realizată prin transfer, ci prin câștigarea alegerilor locale de către candidatul PSD.

La sfârșitul lui februarie 2014, Stavarache – în calitate de vicepreședinte al PNL – declara că USL trebuie ruptă și că liberalii nu mai trebuie să fie mantaua de vreme rea a PSD. Edilul aprecia, la acel moment, că Ponta nu-și mai dorește menținerea în viață a USL. „A fost un răgaz suficient pentru a ne încredinţa că Victor Ponta nu îşi mai doreşte USL, nu îşi mai doreşte atingerea obiectivelor comune pe care le stabilisem în cadrul acestei alianţe, în preajma alegerilor locale şi apoi reiterate în cele parlamentare. Personal, eram încredinţat de jocurile PSD, ca urmare a experienţei din anii anteriori, şi bănuiam, încă de anul trecut, că ceva necurat se distila în laboratoarele PSD”, afirma primarul Bacăului (citește AICI).

Toleranța lui Stavarache față de PSD a fost condamnată și de oamenii președintelui Băsescu. Aflată în tranzit prin Bacău, Elena Udrea, liderul PMP, s-a arătat surprinsă într-o conferință de presă de faptul că edilul Bacăului l-a așteptat pe Ponta cu pâine și sare (fapt nereal). Udrea a apreciat că Antonescu are o problemă în PNL cu primarul Bacăului și că Stavarache pare a se afla în campanie de partea PSD-UNPR-PC (citește AICI).

Vezi declarațiile lui Ponta începând cu minutul 39

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.