Elena Udrea în Bacău: „Victor Ponta vizitează Moldova sărăcită în timpul guvernărilor PSD”

1

Deputatul Elena Udrea, liderul Partidului Mișcarea Populară, a făcut miercuri o vizită fulger în municipiul Bacău, venind de la Roman împreună cu fostul consilier prezidențial Gabriel Berca. Cei doi au venit în Bacău de la deschiderea unei fabrici de componente auto, eveniment la care a participat și șeful statului, Traian Băsescu. Udrea a lansat un atac furibund la adresa premierului Victor Ponta, care cu o zi mai devreme vizitase mai multe obiective în Bacău. Ea i-a sugerat șefului PSD să viziteze comunitățile pe care le-a sprijinit concret, nu „Moldova sărăcită de guvernările roșii locale sau centrale”. 

Într-un veritabil monolog cu presă întins pe vreo 15 minute, fostul ministru al Dezvoltării a lansat mai multe „rafale” în direcția premierului Ponta, acuzându-l că „guvernează televizat” și că mulțumită unui „tupeu caracteristic” vizitează o regiune (Moldova) devalizată de guvernările PSD din trecut. „Ponta, cu un tupeu caracteristic, vizitează Moldova și Bacăul sărăcite pe timpul guvernărilor roșii, locale sau centrale. Ponta să meargă în comunitățile pe care le-a sprijinit cu ceva. Spre deosebire de Ponta, care aduce circ mediatic oamenilor, eu am adus ca ministru atât de mulți bani cât n-au fost niciodată”, a declarat Elena Udrea.

Ea a exemplificat printr-o serie de proiecte pe care le-a indicat ca fiind realizate în mandatul său de ministru. Între acestea, a enumerat Udrea, se află două săli de sport în Onești, mai multe școli în municipiul Bacău, modernizarea unor drumuri județene, precum și a Spitalului de Urgență Moinești. 100 de milioane de euro, a opinat Udrea, au luat direcția județului Bacău în mandatul său de ministru al Dezvoltării.

Udrea a declarat, cu referire la campania electorală pentru europarlamentare, că reprezintă o prefață a prezidențialelor din toamnă/iarnă. „Ne batem deja pentru prezidențiale, Victor Ponta candidează la președinție. Sloganul nostru este «Ridicăm România». Noi considerăm că România trebuie să aibă în UE locul pe care-l merită, ca a 7-a țară. Mă întreb cu ce-i ajută pe românia mândria PSD?”, s-a întrebat, retoric, Udrea cu referire la sloganul PSD, „Mândri că suntem români”.

Lidera PMP a deplâns situația primarului Romeo Stavarache, afirmând că acesta l-a așteptat cu pâine și sare pe Ponta în Bacău. Udrea a lăsat de înțeles că președintele PNL, Crin Antonescu, are o problemă în municipiul Bacău și că primarul orașului pare să se afle-n campanie alături de PSD-UNPR-PC. Presupunerea lui Udrea a fost întărită de afirmațiile lui Gabriel Berca, fostul consilier prezidențial susținând că directorii PNL din deconcentrate sunt încă pe posturi și că, de fapt, USL funcționează în Bacău.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.