Premierul Ponta a promis susținere de la Guvern pentru Spitalul Municipal, sala polivalentă și aeroport

1

Primul-ministru a vizitat marți Bacăul, participând la lansarea candidaților PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare, programate pentru 25 mai. Vizita a început la societatea Pambac, continuând la șantierul Spitalului Municipal, unde Victor Ponta a fost așteptat de primarul Bacăului, Romeo Stavarache. De aici, Ponta a luat drumul Teatrului de Vară, unde a avut loc lansarea candidaților. Ziua s-a încheiat la compania DEDEMAN, unde premierul a poposit după 19.30. 

ponta_dragnea_stavarache_benea (3)Ponta a întârziat aproape o oră la Spitalul Municipal, vizitând șantierul obiectivului medical pe fugă, nu mai mult de 15 minute. El a fost întâmpinat de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, care a fost chestionat de premier pe tema modului în care au fost cheltuiți banii dați deja de Guvern pentru continuarea lucrărilor de la spital. Ulterior, Ponta a urcat în șantierul Spitalului Municipal, la etajul al doilea având loc o discuție pe marginea proiectelor aflate-n derulare în Bacău și care necesită sprijin financiar din partea Executivului. Primul-ministru a venit la Bacău însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, dar și de primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita.

Stavarache a declarat că Spitalul Municipal trebuie finalizat în cursul acestui an, întrucât construcția nu mai poate rezista încă o iarnă și că mai sunt necesare 25 milioane lei pentru finalizarea lucrării, în afară de suma de bani împrumutată recent de Primărie pentru susținerea proiectului. Primarul Bacăului s-a hazardat să lanseze un termen pentru finalizarea lucrării, Stavarache declarând că spitalul va fi terminat în noiembrie 2014.

Proiectul de modernizare a aeroportului Bacău, rod al parteneriatului dintre CJ și Primăria Bacău, dar și noua sală ponta_dragnea_stavarache_benea (2)polivalentă aflată la începutul construcției în cartierul CFR au fost alte două subiecte pe agenda premierului. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a interesat de parteneriatul pentru aeroport, precum și de sala polivalentă dată de municipalitate către Compania Națională de Investiții pentru finanțarea proiectului. Șeful CJ Bacău, Dragoș Benea, a susținut proiectul polivalentei remarcând că Bacăul, spre deosebire de Iași, are două echipe campioane la jocurile de sală.

Victor Ponta a catalogat șantierul polivalentei drept „o ruină”, remarcând că edificarea sălii ar putea costa până la 100 milioane lei, sumă la care premierul a cam strâmbat din nas. Ponta și-a declarat susținerea pentru Spitalul Municipal, afirmând că viitoarea unitate medicală ar putea conlucra cu Spitalul Județean de Urgență aflat în imediata vecinătate.

După un sfert de oră, Ponta a părăsit incinta șantierului, îndreptându-se – via Parcul Cancicov – către Teatrul de Vară, locul unde alianța PSD-UNPR-PC și-a lansat candidații la europarlamentarele din 25 mai. La eveniment au participat lideri PSD din regiunea Nord-Est, vicepremierul Daniel Constantin, precum și parlamentarii PSD-UNPR-PC de Bacău.

lansare_psd_bacau_europarlamentareÎntr-un discurs succint dar cu substanță, președintele de onoare al PSD Bacău, deputatul Viorel Hrebenciuc, a declarat că ziua de 29 aprilie va rămâne în istorie, în condițiile în care cetățenii Republicii Moldova au dobândit dreptul de a circula liber în Uniunea Europeană. Hrebenciuc a elogiat candidații PSD la europarlamentare, remarcându-l în mod deosebit de senatorul de Bacău Damian Drăghici, indicat de Hrebenciuc drept „regele țiganilor”. Deputatul a afirmat că Drăghici are expertiza necesară pentru a rezolva „problema romilor” în UE, în condițiile în care aceasta s-a răsfrânt, negativ, asupra imaginii României.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că va candida la alegerile prezidențiale doar dacă este susținut de județul Bacău și că în 2016 social-democrații sunt obligați să-și instaleze un primar la conducerea municipiului de reședință. Au mai avut discursuri președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, deputatul Cosmin Necula, dar și primarul municipiului Moinești, Viorel Ilie (PC).


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.