Premierul Ponta a promis susținere de la Guvern pentru Spitalul Municipal, sala polivalentă și aeroport

1

Primul-ministru a vizitat marți Bacăul, participând la lansarea candidaților PSD-UNPR-PC la alegerile europarlamentare, programate pentru 25 mai. Vizita a început la societatea Pambac, continuând la șantierul Spitalului Municipal, unde Victor Ponta a fost așteptat de primarul Bacăului, Romeo Stavarache. De aici, Ponta a luat drumul Teatrului de Vară, unde a avut loc lansarea candidaților. Ziua s-a încheiat la compania DEDEMAN, unde premierul a poposit după 19.30. 

ponta_dragnea_stavarache_benea (3)Ponta a întârziat aproape o oră la Spitalul Municipal, vizitând șantierul obiectivului medical pe fugă, nu mai mult de 15 minute. El a fost întâmpinat de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, care a fost chestionat de premier pe tema modului în care au fost cheltuiți banii dați deja de Guvern pentru continuarea lucrărilor de la spital. Ulterior, Ponta a urcat în șantierul Spitalului Municipal, la etajul al doilea având loc o discuție pe marginea proiectelor aflate-n derulare în Bacău și care necesită sprijin financiar din partea Executivului. Primul-ministru a venit la Bacău însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, dar și de primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita.

Stavarache a declarat că Spitalul Municipal trebuie finalizat în cursul acestui an, întrucât construcția nu mai poate rezista încă o iarnă și că mai sunt necesare 25 milioane lei pentru finalizarea lucrării, în afară de suma de bani împrumutată recent de Primărie pentru susținerea proiectului. Primarul Bacăului s-a hazardat să lanseze un termen pentru finalizarea lucrării, Stavarache declarând că spitalul va fi terminat în noiembrie 2014.

Proiectul de modernizare a aeroportului Bacău, rod al parteneriatului dintre CJ și Primăria Bacău, dar și noua sală ponta_dragnea_stavarache_benea (2)polivalentă aflată la începutul construcției în cartierul CFR au fost alte două subiecte pe agenda premierului. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a interesat de parteneriatul pentru aeroport, precum și de sala polivalentă dată de municipalitate către Compania Națională de Investiții pentru finanțarea proiectului. Șeful CJ Bacău, Dragoș Benea, a susținut proiectul polivalentei remarcând că Bacăul, spre deosebire de Iași, are două echipe campioane la jocurile de sală.

Victor Ponta a catalogat șantierul polivalentei drept „o ruină”, remarcând că edificarea sălii ar putea costa până la 100 milioane lei, sumă la care premierul a cam strâmbat din nas. Ponta și-a declarat susținerea pentru Spitalul Municipal, afirmând că viitoarea unitate medicală ar putea conlucra cu Spitalul Județean de Urgență aflat în imediata vecinătate.

După un sfert de oră, Ponta a părăsit incinta șantierului, îndreptându-se – via Parcul Cancicov – către Teatrul de Vară, locul unde alianța PSD-UNPR-PC și-a lansat candidații la europarlamentarele din 25 mai. La eveniment au participat lideri PSD din regiunea Nord-Est, vicepremierul Daniel Constantin, precum și parlamentarii PSD-UNPR-PC de Bacău.

lansare_psd_bacau_europarlamentareÎntr-un discurs succint dar cu substanță, președintele de onoare al PSD Bacău, deputatul Viorel Hrebenciuc, a declarat că ziua de 29 aprilie va rămâne în istorie, în condițiile în care cetățenii Republicii Moldova au dobândit dreptul de a circula liber în Uniunea Europeană. Hrebenciuc a elogiat candidații PSD la europarlamentare, remarcându-l în mod deosebit de senatorul de Bacău Damian Drăghici, indicat de Hrebenciuc drept „regele țiganilor”. Deputatul a afirmat că Drăghici are expertiza necesară pentru a rezolva „problema romilor” în UE, în condițiile în care aceasta s-a răsfrânt, negativ, asupra imaginii României.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că va candida la alegerile prezidențiale doar dacă este susținut de județul Bacău și că în 2016 social-democrații sunt obligați să-și instaleze un primar la conducerea municipiului de reședință. Au mai avut discursuri președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, deputatul Cosmin Necula, dar și primarul municipiului Moinești, Viorel Ilie (PC).


Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.