Adrian Movilă, comisar șef în cadrul IPJ Bacău, reținut pentru favorizarea făptuitorului

0

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus efectuarea de cercetări, reținerea suspectului Movilă Adrian – comisar șef în cadrul IPJ Bacău pe o durată de 24 de ore și punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de:

• favorizarea făptuitorului prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 din C.p., constând în aceea că numitul Movilă Adrian, l-a ajutat pe numitul Ş.M., pe parcursul desfăşurării unei anchetei penale declanşate împotriva sa, dosar care a fost finalizat prin trimiterea în judecată a făptuitorului pentru săvârşirea a 14 infracţiuni, ajutor concretizat în transmiterea de informaţii acestuia din urmă legate de ancheta penală existentă în urma contactelor realizate cu persoanele audiate în cauză precum şi oferirea de indicii şi sfaturi asupra comportamentului ce trebuie adoptat ulterior în cursul urmăririi penale în acea cauză atât anterior dispunerii arestării preventive cât şi ulterior prin colectarea şi transmiterea către familia acestuia de informaţii legate de dosaul penal.

• favorizarea făptuitorului prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 din C.p., constând în aceea că numitul Movilă Adrian, l-a ajutat pe numitul P.I.G., în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală şi tragerii acestuia la răspundere penală, transmiţându-i detalii în legătură cu ancheta aflată în desfăşurare faţă de beneficiarul favorizării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea 241/2005.

• ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.p. Dosarul cauzei a fost înaintat în data de 08.01.2016 Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bacău împreună cu cererea de luarea a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Movilă Adrian. În instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi al Serviciului Român de Informaţii. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie recunoscut de lege în favoarea suspecţilor şi prevăzut de art. 4 din C. Proc. Pen. şi art. 6 alin. 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

 

Sursa: Comunicat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.