Wizz Air ramane, in 2023, cu doua rute care vor fi operate de pe Aeroportul din Bacau

Dupa ce si-a inchis baza operationala din Bacau, compania Wizz Air a anuntat ca va mai opera doar doua rute de pe Bacau. Este vorba despre cursa Bacau – Milano Malpensa si Bacau – Londra Luton :

Referitor la rutele operate de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, Wizz Air confirmă că în 2023 va opera rutele Bacău – Milano Malpensa și Bacău – Londra Luton.” au precizat pentru Bacau.net reprezentantii companiei aeriene

Pe 10 ianuarie, Wizz Air a anuntat ca isi inchide baza din Bacau : „În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată.”

Decizia companiei a fost neasteptata, avand in vedere ca Blue Air este in faliment iar Wizz Air a ramas singurul operator de pe Bacau. Mai mult, in anul 2022, de pe Aeroportul Bacau au zburat peste 500.000 de pasageri.

Incepand de saptamana trecuta, Aeroportul Bacau are un nou director – votat de consilierii judeteni. Consilierii judeteni au aprobat miercuri, 8 februarie, numirea in functia administrator provizoriu al Aeroportului International George Enescu pe domnul Radu Bezniuc. Va reamintim ca fostul manager, Oana Chelaru, a demisionat din functie, dupa ce Wizz Air si-a inchis baza din Bacau si a oprit majoritatea curselor. Noul director Bezniuc este interimar, pe o durata de 4 luni, cu posibilitate de prelungire de pana la 6 luni.

Radu Bezniuc este expert in aviatia civila, fiind pana in prezent director la compania Fly One Airles din Republica Moldova. Cariera sa este legata in principal de job-uri in domeniul aviatiei civile. Bezniuc a lucrat la Aeroportul din Chisinau ( director financiar), Air Moldova (director financiar ), consilier pentru transport aerian al Prim-ministrului Republicii Moldova, director general la Autoritatea Aeronautica Civila din Chisinau si consilier la Banca Mondiala.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

2 comentarii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.