VIDEO | Directorul CRAB, Nina Chiper, a demisionat din functie : „Gestul meu este un semnal de alarma. Rezerva de Apa nu a reusit sa treaca probele de punere in functiune la parametrii/debitele proiectate”


Directorul Companiei de Apa Bacau, Nina Chiper, si-a prezentat luni demisia, intr-o conferinta de presa ce a avut loc la sediul companiei. Decizia directoului CRAB vine dupa ce vineri, consilierii locali au votat trecerea Rezervei de Apa in administrarea CRAB:

Nina Chiper
Nina Chiper

Gestul meu este un semnal de alarma, pe care va rog sa-l luati ca atare. Este expresia responsabilitatii pe care trebuie sa o am in raport cu functia ocupata. Nu sunt o persoana care tine de functie. Decizia vine ca urmare a votului acordat in CL, vineri, de a da in administrare fortat Rezerva de Apa a Bacaului fara a tine cont de observatiile facute pe tot parcursul acestei investitii. Vorbim de o investitie vitala pentru Municipiul, unde nu s-a tinut cont de avizul operatorului si s-a venit cu solutii tehnice modificate si neavizate de proiectant.

Mai grav, vorbim de un obiectiv de investitii care nu a putut sa faca dovada ca a reusit sa treaca probele de punere in functiune la parametrii/debitele proiectate.” a declart Nina Chiper

Chiper a precizat ca nu vrea sa faca aceeasi greseala ca in 2011, cand operatorul a receptionat conducta de aductiune Valea Uzului – Grigoreni cu nenumaratele greseli care au general avariile pe care le stim.

Si aductiunea aceea era conforma in acte, insa dupa – operarea a scos grave neconforimitati” a mai spus Chiper

Chiper i-a reprosat primarului Viziteu ca expertiza comandata de primarie – prin care se precizeaza ca rezerva este conforma – s-a facut fara ca actuala investitie sa fie pusa in functiune la capacitate maxima :

Dupa aceasta expertiza – realizata in martie 2022 – in lunile mai, iunie 2022, antreprenorul inca mai inlocuia vane defecte. Ca atare, in baza caror documente atesta expertul calitatea corespunzatoare la parametri proiectati ? Este inadmisibil cum unii incearca sa repete greseala din 2011. ” a spus Chiper

Desi consilierii locali au dat in administrare catre CRAB Rezerva de Apa, aceasta este doar primul pas potrivit directorului Nina Chiper:

Aceasta ” dare in administrare” isi produce efectul atunci cand se face procesul de predare-primire. Pana in acest moment Primaria Bacau nu a desemnat o comisie, iar CRAB nu si-a intocmit raportul de evaluare. Comisia de evaluare este formata din 11 membri, din toate domeniile de activitate.” a mai spus directorul CRAB

Conform legii, Nina Chiper va ramane pe functie 30 de zile, dupa care se va stabili un nou manager.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

  1. Hai sa facem ceva constructi. Spuneti ce nu e in regula, hai sa inlocuim ce e prost proiectat, luam de guler constructorul, trebuie sa rezolvam problema. Asa daca ne tot contram, bagam batul prin gard, aruncam vina de la unul la altul, unde ajungem? In sant, ca de aia suntem acolo, noi Bacaul. Nimic nu merge, nimic nu se face, toti sunt Gica Contra …

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.