Val de insulte la adresa presei, de la seful Serviciului de Gestionare Caini fara Stapan. Primaria Bacau : Abaterile pot fi evaluate doar in baza unei plangeri

12

Val de insulte la adresa presei, dupa articolele despre cainii fara stapan care au impanzit intreg Bacaul

Dupa articolele scrise de noi, despre cainii fara stapan care au invadat orasul ( aici, aici sau aici ), seful Serviciului de Gestionare Caini fara Stapan din Municipiul Bacau ataca presa, intr-o maniera uluitoare. Acesta foloseste un limbaj de mahala, caracterizand articolele ca fiind politice, desi absolut toate postarile noastre au fost insotite de fotografii, filme si declaratii ale bacauanilor.

Dinu Pancescu, sef Serviciu Gestionare Caini Primaria Bacau: „Daca esti p*** de mic, cand esti mare pupi in c** partidul?” , „Imparti ca t**** numarul de nr de caini la nr de zile

Acelasi Pancescu considera ca sanatatea oamenilor este pe locul al doilea, dupa cea a cainilor. Intr-o postare pe grupul pe care-l administraza – grup oficial cu numele Primariei Bacau – seful Serviciului de Gestionare Caini a precizat:

„Dacă un câine mușcă pe cineva, eu am o primă întrebare: câinele, e bine, sănătos? Apoi fuga la cabinetul adăpostului să vedem ce facem cu persoana mușcată” – a declarat Dinu Păncescu, într-o postare pe Facebook

Sute de plangeri pe pagina Primariei Bacau. Maidanezii sunt in toate zonele orasului

Intrucat scuza principala a celor care sunt platiti cu bani publici pentru a strange cainii de pe domeniul public si a-i duce la adapost este ca acestia vin din Margineni, am consultat site-ul primariei Bacau – pentru a afla cate petitii sunt si in ce zona.

Potrivit imaginii de mai jos, in anul 2023 au fost zeci – daca nu sute de sesizari cu maidanezi aflati in toate zonele orasului. Asadar, cainii fara stapan nu sunt doar in cartierul Fiald de pe strada Tazlaului, ci in toate zonele Bacaului.

Politia Locala a primit 72 de sesizari din cauza cainilor fara stapan de pe domeniul public, in 2023

Pe langa sutele de sesizari de pe site-ul primariei Bacau, Politia Locala Bacau a primit alte 72 de petitii in legatura cu cainii fara stapan din oras:

In decursul anului 2023, politistii locali au fost sesizati/s-au autosesizat despre starile de disconfort produse de cainii fara stapan de pe raza municipiului Bacau, intr-un numar de 72 de sesizari – 27 scrise, 45 telefonice” se arata intr-un raspuns oficial transmis catre Bacau.net

Peste 1300 de bacauani au fost muscati de caini ( 400 copii) in perioada 2022-2023

Potrivit informațiilor furnizate de Spitalul Județean de Urgență Bacău, în perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, peste 1300 de locuitori din Bacău au fost victimele mușcăturilor de câini, dintre aceștia aproape 400 fiind copii. Cea mai mare parte a acestor incidente au avut loc din cauza atacurilor câinilor comunitari, care au ocupat practic anumite zone întregi ale orașului. Dintre cei afectați, peste două treimi sunt rezidenți ai municipiului Bacău, iar restul provin din localitățile învecinate, unde locuiesc, în mare parte, cetățeni care s-au mutat din oraș.

Cifrele demonstrează, fără echivoc, că problema este complet scăpată de sub control, chiar dacă Serviciul gestionare câini fără stăpân – organizat în subordinea Primăriei – primeşte an de an alocări importante din bugetul local. Pe teren nu se vede mare lucru, iar pozele şi filmulețele postate frecvent de cetățeni pe Facebook sau tot mai numeroasele articole din presa locală sunt dovada incontestabilă că cineva nu-şi face treaba pe care este plătit să o facă.” declara prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel, in urma cu doar 2 luni

Primarul Viziteu : Eventualele abateri disciplinare comise de angajați pot fi evaluate doar de către comisia de disciplină și doar în baza unei plângeri oficiale

Am cerut un punct de vedere din partea administratiei Viziteu, intrucat Dinu Pancescu este director in primarie, subordonat primarului. Mai mult, acesta foloseste grupul cu numele Primariei Bacau prin care ataca presa, folosind un limbaj suburban:

Eventualele abateri disciplinare comise de angajați ai primăriei pot fi evaluate doar de către comisia de disciplină și doar în baza unei plângeri oficiale. În cazul în care consideați că vreunul dintre angajații instituției se află într-o situație de încălcare a codului de conduită și etică, vă încurajăm să ne înaintați o astfel de sesizare, pentru a fi înaintată comisiei.
Cât privește siguranța băcăuanilor, aceasta este una dintre principalele preocupări ale întregului personal, motiv pentru care, în limita resurselor de care dispunem, depunem eforturi constante pentru a captura de pe străzi animalele fără stăpân și a le duce în adăpostul public.
” ne-a raspuns primarul Viziteu prin purtatorul de cuvant Andreea Negru

Cu alte cuvinte, primarul nu vede postarile, nu se poate sesiza din oficiu daca cineva foloseste institutia pentru razboaie de ordin personal. Raspunsul era unul oarecum asteptat, avand in vedere ca primarul Viziteu a dat in judecata Ziarul de Bacau – pentru ca ar fi adus prejudicii de imagine institutiei. Altfel spus, presa care prezinta situatii clare de derapaje din institutia controlata de Viziteu esti cea care pateaza imaginea, nu angajatii care incalca legea si care, evident, pun in pericol siguranta cetateanului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

12 comentarii

 1. A trecut si stirea asta…
  Cate autoritati s-au sesizat? DSVSA Bacau, Politia Animalelor Bacau, Asociatiile de protectia animalelor? Nimic :(

  Asta e lumea in care traim si cred ca la multi le place asa. Apare o stire, se comenteaza 2 zile si apoi trecem la subiectul urmator. Nimic rezolvat. Doar dam cu degetul pe ecran si trecem la stirea urmatoare…

 2. Cainii latra si mor in adapostul de la Bacau si nicio reactie a autoritatilor… Oare cate articole mai trebuie scrise, caci strigate de ajutor mai trebuie ca autoritatile sa intervina si sa opreasca macelul de acolo?

 3. Nesimtit mai este acest Pancescu… Daca mergi in adapostul de la Bacau te ingrozesti. Caini prin tarcuri care se omoara intre ei, de talie mare impreuna cu cei de talie mica. Mii de caini. O cifra inaintata de Pancescu este de 1700 caini tinuti inchisi in padocuri! Si alte vreo 2000 mii de caini pe fosta groapa de gunoi, femele si masculi nesterilizati, fara asistenta medicala. Caini care sunt pe haite si se sfasie intre ei!

  Si Pancescu mai are tupeul ordinar de a da lectii…

  Desigur, acest adapost ar trebui inchis daca ar fi sa se respecte legea. Dar cu ajutorul institutiilor care au puterea si legea sa-l inchida, adapostul „condus” de Pancescu continua ororile.

  Au o mana de angajati care fac curatenie, dau apa si mancare la caini. In jur de 3000 de caini care cica ar putea fi hraniti si adapati de circa 5 angajati. Pe bune? Un angajat poate face la 100-150 de caini. Socoteala devina simpla, nu?

  Acestea sunt realitati. Si daca nu ma credeti pe cuvant, trageti o fuga pana la adapost. Intre 12.00 si 14.00, de luni pana vineri, puteti vizita adapostul ;) Vezi vedea cu proprii ochi ce se intampla acolo.

  • eu stiam ca este imaginea PSD-ului. Caci pe vremea lui Necula tipul asta fara bun simt a intrat sef la adapost. Si de atunci a adunat cu miile caini acolo care se omoara intre ei!!!!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.