UPDATE: S-a schimbat schimbarea! Berca revine pe colegiul 1 senat. Cum a ajuns Nistor la mana lui “Pitu” Avram

0
Gabriel Berca
Gabriel Berca

Lovitura de teatru pe scena negocierilor pentru colegiile uninominale din judetul Bacau. Dupa ce senatorul Berca parea decis sa renunte la colegiul 1 senat, negocierile pe ruta PNL – PDL au picat, una din cauzele probabile ale esecului acestora fiind…PC, partidul lui Dan Voiculescu.

In teorie, PNL ii pregatise pedelistului Berca un colegiu confortabil (colegiul 3 deputati, detinut acum de Ionel Palar), la schimb cu un candidat “ieftin” al PDL in colegiul 1 deputati, unde Romeo Stavarache viza o sustinere puternica pentru Nicu Marcu, un apropiat al lui C.P. Tariceanu.

Palar urma sa fie “exilat” intr-un colegiu superconfortabil, colegiul 7 detinut acum de pedelistul Vasile Gherasim care nu va mai candida, la parlamentare, in judetul Bacau.

Pe fir a intrat PC, care a revendicat colegiul 7 deputati. Bataia e mult mai lunga si ea vizeaza, in primul rand, protejarea colegiului 2 senat  detinut acum de Vasile Nistor, trecut de la PDL la PC in urma cu mai mult timp.

Nistor, ajuns numarul 2 la nivel national in PC, urmareste o noua candidatura in colegiul 2 senat, in componenta caruia intra colegiile de deputati 6 si 7. Tentativa de reconfirmare a senatorului bacauan era subminata din start, in conditiile in care pe colegiul 6 deputati USL (PC) nu poate emite nicio pretentie (colegiul e detinut de deputatul PDL Valerian Vreme, un apropiat al primarului de Onesti, Laurentiu Neghina), iar pe colegiul 7 se deschidea perspectiva candidaturii unui penelist – Ionel Palar – strain de zona Vaii Muntelui.

In contextul dat, conservatorii au tras de sfori cerand, imperativ, ca in colegiul 7 deputati sa fie nominalizat Constantin Avram, liderul PC Bacau, politician provenit dintr-o comuna de pe Valea Muntelui. La parlamentarele din 2008, Pitu Avram a castigat colegiul 7, invingandu-l net pe Vasile Gherasim, insa a pierdut la “tombola” redistribuirilor ramanand acasa.

Ionel Palar va reveni asupra candidaturii si va ramane, in continuare, in colegiul 3, in timp ce Berca va candida, dupa cate se pare, in colegiul 1 senat de care a “fugit” odata cu nominalizarea, de catre USL, a viceprimarului Dragos Luchian drept candidat la Senat in municipiul Bacau.

O relatie din PD

Vasile Nistor
Vasile Nistor

Vasile Nistor si Constantin Avram impart o istorie comuna turbulenta. Cei doi politicieni au fost colegi in PD, partid care l-a nominalizat pe Avram, in 2005, la functia de subprefect. Pe parcursul inundatiilor din 2005 de pe Valea Muntelui, Avram s-a remarcat drept un om de administratie activ, atragand antipatia lui Nistor, liderul PD Bacau de atunci.

Cei doi s-au despartit in conditii nu tocmai amiabile, Avram luand cu el in PC mai multi politicieni democrati. Peste ani, cei doi s-au regasit in PC, “cosmarul” Nistor demisionand din PDL si trecand in partidul lui Dan Voiculescu, unde s-a ales cu o functie de conducere in plan central.

Pentru a “reiesi” senator, in ipoteza in care Nistor va candida in colegiul 2 senat, presedintele executiv al PC are nevoie ca de aer de sustinerea neconditionata a lui Avram, omul pe care in trecut l-a mazilit din PD.

Cum in colegiul 6 deputati (Onesti), USL este ca si inexistenta, in conditiile in care pedelistul Vreme se bucura de sustinerea larga a primarului Neghina, dar si a aliatilor locali din PSD, lupta din colegiul 7 deputati se anunta vitala pentru candidatul din colegiul 2 senat.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.