Un nou mall in Bacau? Primarul Viziteu : „Este o companie mare care urmeaza sa dezvolte un nou mall, mai mare decat Arena Mall”

1

Primarul Viziteu a anuntat, intr-un podcast, ca exista o companie sud-africana care e interesata sa deschida un mall urias in Municipiul Bacau. Potrivit declaratiei primarului, acesta ar fi mai mare decat Arena Mall:

Este o companie mare, sud-africana care urmeaza sa dezvolte un nou mall. Nu-i dau numele pentru ca nu vrea sa se stie. Dezvolta un mall mai mare decat Arena Mall.” a declarat primarul Viziteu la podcast

Anul trecut si proprietarul Arena Mall a anuntat ca centrul comercial se va extinde. Ovidiu Budeanu – proprietarul Arena Mall – a primit aprobarea primariei pentru PUZ-ul de extindere a centrului comercial. Proiectul prevede dublarea centrului Arena Mall, constructia unui hotel de 4 stele si 300 de apartamente intr-un cartier rezidential. Hotelul va fi sub sigla Mercure si va avea 4 stele. Noua constructie va avea peste 1900 de locuri de parcare, investitia fiind evaluata la aproximativ 30 de milioane de euro. Hotelul de 4 stele ce va fi construit va beneficia de 80 de camere, iar in complexul rezidential se vor construi 300 de apartamente.

Am achiziționat circa 6 hectare de teren de la Fadesa, din care am vândut o parcelă către Lidl pentru un supermarket, iar restul de 4,7 hectare sunt disponibili pentru extindere. Singurii care mă mai pot opri sunt rușii. Mai avem 5-6 luni până la obținerea autorizației de construire. Dacă războiul va mai continua după această perioadă, o să prelungim autorizația de construire“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Budeanu in anul 2022

Arena Mall – extindere

Si fratii Paval – proprietarii Dedeman – ar urma sa incepa constructia centrului comercial Dedeman Campus. Ansamblul de cladiri se va realiza in zona cartierului Serbanesti – Targ Auto – malul Bistritei ( strada Bd. Unirii – strada Tecuciului ). Suprafata pe care Dedeman vrea sa realizeze constructiile este uriasa – 6,5 hectare ( ~65.000 mp ). Investitia ar fi de aproximativ 300 de milioane de euro.

Conform PUZ-ului, centrul comercial-imobiliar va avea : zona institutii publice si servicii (functiuni administrative; functiuni financiar-bancare; functiuni comerciale cu caracter urban; functiuni de invatamant; functiuni de sanatate; functiuni de turism cu caracter intraurban); locuinte colective; spatii plantate, agrement si sport (functiuni de sport; amenajari sportive; functiuni de loisir public); constructii anexe, anexe tehnologice si hidro-edilitare aferente complexului.

Ansamblul propus intitulat “Dedeman Campus” va cumula corpuri de cladiri cu functiuni mixte de institutii publice si servicii cu caracter urban si unitati de locuinte colective (ansamblu rezidential), dar si functiuni de loisir, agrement si sport, impreuna cu amenajarile exterioare aferente si dotarile necesare: accese, drumuri si platforme, parcari si parcaje subterane, mobilier urban, obiecte publicitare, anexe si retele tehnico-edilitare, imprejmuiri teren si spatii verzi” se mai arata in documentele Dedeman

Comentarii

1 comentariu

  1. Domnule Primar…eu cred că Băcăuani, sunt sătui de astfel de „unități „, unități de consum.
    Am devenit, dintr-un pol industrializat, am ajuns un pol numai de consum.
    Astfel de investiții, nu baga nicidecum vreun bănuț în buzunarul cetățeanului…il scoate, așa că, eu asta nu o văd o realizare și o laudă.
    Avem aeroport internațional…care stă aproape închis…mai mare rușinea. Trist, foarte trist.

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.