Umbrarescu a oprit lucrarile pe Autostrada Transilvaniei. Se asteapta interventia Guvernului, pentru actualizarea preturilor


La finalul lunii iunie, constructorul bacauan, Dorinel Umbrarescu, a depus la CNAIR o solicitare de incetare amiabila a contractelor de infrastructura. Umbrarescu a depus aceasta cererea ca o „asigurare”, in cazul in care va fi o reziliere, sa nu fie nevoit sa suporte consecintele unei incetari obisnuite de contract. In conditiile actuale de cresteri enorme ale preturilor la carburanti, Umbrarescu a anuntat ca este imposibil sa finalizeze contractele.

Guvernul a anuntat ca o ordonanta de urgenta va fi data pana pe 15 iulie, care va suplimenta costurile la contractele pe autostrazi si cai ferate. Anuntul a fost facut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, care a prezentat stadiul respectarii jaloanelor din PNRR.

Cu toate astea, luni, 11 iulie, lucrarile pe santierul Autostrazii Transilvaniei s-au oprit. Trebuie mentionat ca lucratorii UMB au saptamana libera, conform programului, insa nu este clar daca vor mai reveni la munca in aceste conditii.

Asociatia Pro Infrastructura a anuntat ca UMB a oprit lucrarile pe „termen nedeterminat” :

Așa arată un șantier abandonat de constructor care a notificat #CNAIR pentru rezilierea contractului. Începând de ieri, pe termen nedeterminat, muncitorii UMB nu sunt la lucru fiindcă birocrații au amânat intenționat suplimentarea prețului contractului care să reflecte creșterile reale de costuri cu materialele. Cerem guvernului să ia deciziile necesare, deja amânate cu lunile, înainte ca utilajele antreprenorului să fie retrase și ele.” a anuntat Pro Infrastructura

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.