Umbrarescu a depus la CNAIR o solicitare de reziliere a contractelor de infrastructura


Constructorul bacauan, Dorinel Umbrarescu, a depus la CNAIR o solicitare de incetare amiabila a contractelor de infrastructura. Anuntul a fost facut de site-ul strictsecret.ro. Motivul ar fi formula de actualizare a preturilor prin OUG nr. 64/2022.

Umbrarescu a depus aceasta cererea ca o „asigurare”, in cazul in care va fi o reziliere, sa nu fie nevoit sa suporte consecintele unei incetari obisnuite de contract. In conditiile actuale de cresteri enorme ale preturilor la carburanti, Umbrarescu a anuntat ca este imposibil sa finalizeze contractele.

CNAIR a transmis un comunicat de presa prin care explica situatia:

Dorin Umbrarescu

Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că dorește să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca în cazul în care ambele părți sunt de acord, constructorul să nu suporte consecințele unei rezilieri obișnuite.

Constructorul a precizat că în condițiile actuale de creștere a prețurilor la materiale și utilități se află în imposibilitatea finalizării contractelor.

Acesta a dat asigurări că nu intenționează  să renunțe la contractele încheiate cu CNAIR ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a  prețurilor.

Reprezentantul firmei băcăuane a precizat că imediat ce va fi aprobată în ședința de Guvern Ordonanța privind mecanismul de punere în aplicare a OUG 64/2022, care vizează formula polinomială de ajustare a prețurilor, va renunța la solicitările de încetare amiabilă remise CNAIR.

De asemenea el a apelat la CNAIR să transmită presei acest punct de vedere, motivând că în cadrul Consorțiului pe care îl reprezintă nu este constituită o structură de comunicare publică.” a transmis CNAIR

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.