Ultima ora! Primarul Viziteu face precizari cu privire la avaria care a lasat Bacaul fara apa

0

Municipiul Bacau a ramas fara apa din cauza unei avarii petrecute in noaptea de 8 septembrie, pe conducta de aductiune Valea Uzului – Bacau. Potrivit Companiei de Apa, lucrarile de reparatie vor dura 90 de ore – aproximativ 4 zile.

Primarul Viziteu a precizat, in urma cu cateva minute, ca Rezerva de Apa a Mun. Bacau functioneaza, insa nu la capacitate maxima. Edilul spune ca asteapta o aprobare de la CRAB pentru a mari debitul :

Dupa anunțul CRAB despre o nouă avarie, echipele primăriei au efectuat manevrele pentru activarea modului de aducțiune a Rezervei de apă. Este important de știut că Rezerva de apă (care constă doar în conducte și pompe) funcționează încontinuu de peste un an la un debit minim de 100 metri cubi per oră.

În acest moment, prin instalațiile Rezervei de apă se pompează deja de 7 ori mai multă apă la un debit de peste 750 metri cubi pe oră înspre rezervoarele din Barați. Vom mări acest debit până la 1100 metri cubi pe oră (maxim proiectat) doar când CRAB ne semnalează că poate produce suficientă apă potabilă din sursa Gherăiești (prin noua Stație de demanganizare recepționată și preluată de operator) respectiv sursa Mărgineni 2.

Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la ora 11h, pentru detalii despre remedierea avariei, despre stocurile de apă ale CRAB precum și capacitatea acestora de a asigura apa (la debitul necesar) din surse alternative.” a precizat primarul Mun. Bacau – Lucian Viziteu

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.