Inevitabilul s-a produs. Avarie pe conducta de aductiune. Municipiul Bacau va avea apa cu program, potrivit autoritatilor (VIDEO)

11

O avarie s-a produs azi-noapte, pe conducta de aductiune Valea Uzului – Bacau, in localitatea Podis. CRAB anunta apa cu program in Municipiul Bacau.

Municipiul Bacau are o rezerva de apa functionala, potrivit informatiilor publice date de Primaria Bacau. In mod normal, aceasta rezerva ar trebuie sa ofere ape bacauanilor in caz de avarii de acest fel. Vom reveni cu un punct de vedere de la Primaria Bacau.

Redam comunicatul CRAB

În data de 09.09.2023, în jurul orei 02:00, a fost identificată o avarie pe conducta de transport a apei brute Valea Uzului – Bacău, în localitatea Podis, pe tronsonul vechi – Stejarul – Bacău.

Prin urmare, pe durata efectuării lucrărilor de reparație, furnizarea apei potabile în Municipiul Bacău se va desfășura conform programului 06:00 – 10:00 și 17:00 – 20:00, în funcție de nivelul stocurilor acumulate și consumul înregistrat.

Durata estimată până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit și presiune este de aproximativ 90 de ore:

1.      Estimăm că golirea aducțiunii va dura aproximativ 12 ore, iar intervenția pentru remedierea avariei aproximativ 48 ore.

2.      Timpul estimat pentru încărcarea (umplerea) aducțiunii la parametrii nominali este de 30 de ore.

Echipele operatorului depun toate eforturile pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil. Durata estimată de 90 de ore pentru intervenție este, în prezent, limita maximă, atât timp cât nu apar și alte evenimente nefericite.

Rugăm pe această cale utilizatorii să folosească apa doar în scopuri igienico sanitare.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vom reveni cu informaţii actualizate despre evoluţia lucrării.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

11 comentarii

  1. Si acest mare domn primar, cu studii laudative prin Franta este de acelasi calibru precum predecesorii lui:Liciu(halal primar), Necula(altul), etc.
    Va dati seama unde este comuna bacau(scrisa asa cum este) daca in 30 ani nu a reusit sa monteze inca o conducta lunga de 60 km. Lucrarea asta se poate face atat vara cat si iarna. Punand 250 zile lucratoare intr-un an, x30 ani, inseamna-7500 zile lucratoare. 60 km=65.000 m care in cele 7500 zile lucratoare inseamna ca in fiecare zi ar fi trebuit montati extraordinara cantitate de 8 m. 8 METRI PE ZI, adica domnilor cetateni ai bacaului, 1METRU PE ORA. Ei ce spunei? Asta performanta care arata performantele noastre, harnicia, ospitalitatea, istetimea poporului(chiar si dac). Cu bani dati gratis de Europa, sa nu faci nimic, inseamna ca doar: nu te intereseaza. Partidul,pentru care te duci primar(si nu cetatenii), oricum te va pune pe lista si la alegerile urmatoare. Asa ca mergeti la vot, pentru ca vor fi multi candidati scoliti prin strainatate dar manuiti din umbra de cei care stiu ca au pe cine manui. Persoane fara coloana vertebrala si fara scoala, totusi.

  2. Strigator la cer ! ” TOVARASI ” schimbati-va prioritatile ! Fara mancare se ” mai ” poate sta , dar fara apa NU ! Trebuie sesizate forurile , de la cel mai inalt nivel ! Chiar am ajuns , bataie de joc ? Unde in tara , se mai intimpla , asa ceva ?

  3. Unde este marele primar care se laudă că face rezerva cu apa, un inutil nu e in stare de nimic , nu a făcut decât să arate mai jalnic orașul Bacău, parca am fost bombardați așa arată orașul

  4. NU ESTE PENTRU PRIMA DATĂ CÀND SE ÎNTÂMPLĂ…VEȘNICA PROBLEMĂ…APA…DE AICI REIESE CUM SUNT EFECTUATE LUCRĂRILE DE O ASEMENEA ANVERGURĂ…SÎ NU NUMAI APA E PE LISTA ACEASTA…TOT BACĂUL E DISTRUS…RUȘINE SĂ NE FIE CELOR CARE V-AM ALES…SUNTEȚI DE NIMIC…!!!

  5. După 30 de ani Bacăul nu are o alimentare de rezervă cu apă. Toţii **** de primari care s-au perindat pe la primărie au avut grijă de borduri şi pavele în loc să se ocupe şi să rezolve definitiv problema celei de-a doua surse de apă. Avem lîngă noi Bistriţa şi Siretul, la doi paşi.
    De ce trebuie să aducem apă de la 60Km? Şi de ce această sursă cu potenţial pericol de avarie de 90% trebuie să fie sursa principală? Pentru că, aşa cum am spus mai sus, am avut numai primari ****. Şi mai vor să fie realeşi! Dar, aşa se întîmplă cînd nimeni nu răspunde pentru activitatea sa.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.