Solutia gasita de ISJ si Prefectura pentru elevii de la V.Alecsandri: Acestia isi vor desfasura orele la Colegiile „Saligny” si „Eminescu, pe durata lucrarilor

0

Dupa scandalul izbucnit din cauza solutiei propuse de Primaria Bacau – aceea de a muta elevii de la Liceul Sportiv la marginea orasului | iar elevii de la Alecsandri sa-si desfasoare orele la „Sportiv” – prefectul Bogdanel, inspectorul scolar general, Anca Egarmin si directorii de la Colegiile Alecsandri, Saligny, Spiru Haret si Eminescu au gasit o solutie pentru desfasurarea orelor de curs.

Astfel, potrivit anuntului facut de prefectul Lucian Bogdanel, conducerea Inspectoratului Scolar General a propus ca elevii de la V.Alecsandri sa-si desfasoare orele – pe timpul lucrarilor – la colegiile „Saligny” si „Eminescu” – colegii aflate chiar in centrul orasului. In acest fel, elevii de la Sportiv nu vor fi afectati:

Soluțiile explorate azi sunt un compromis, în care fiecare entitate a lăsat de la ea astfel încât dezideratul enunțat mai sus să fie realizabil, iar elevii şi profesorii de la „Alecsandri” să aibă un an şcolar viitor cât mai predictibil, fără ca asta să însemne perturbarea orarului & activității altor unități educaționale. Colegiile „Saligny” şi „Eminescu” şi-au arătat disponibilitatea de a susține activitatea colegiului „Alecsandri” pe toată perioada desfăşurării lucrărilor, preluând clasele menționate în acord cu incintele disponibile, precum şi cu rigorile DSP & ISU privitoare la desfăşurarea procesului educațional în condiții de siguranță deplină. Totodată, orarul de desfăşurare a cursurilor va fi unul flexibilizat, sub supervizarea IŞJ, astfel încât elevii relocați să aibă un program cât mai coerent. Mulțumesc directorilor şcolari cu care am discutat azi pentru disponibilitate & asumare – mâna de ajutor întinsă acum, la greu, va fi – sunt convins – apreciată la justa ei valoare!” a transmis prefectul Bogdanel

Inspectorul Scolar General, doamna Anca Egarmin, a trimis deja propunerea catre Primaria Bacau. Astfel, varianta fezabila din punct de vedere educational este urmatoarea:

-cursuri in program dimineata, in internatul CN Vasile Alecsandri – pentru 33 clase, respectiv in program dupa-amiaza,flexibil, printr-o relocare temporara pe perioada determinata, la Colegiul Mihai Eminescu si la Liceul Anghel Saligny – pentru 8 clase.

De asemenea, va fi posibila amenajarea unui laborator de informatica la Anghel Saligny, pentru elevii de la Alecsandri.

Având în vedere situația încordată, din ultimul timp, generată de întârzierea luării unei decizii de către Primăria Bacău în ceea ce privește relocarea elevilor de la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, s-au purtat discuții între prefectul județului Bacău, inspectorul școlar general, conducerea liceului menționat, dar și a unităților de învățământ din proximitate, disponibile să ofere șpații școlare favorabile desfășurării procesului didactic pentru elevii alecsandrieni, în perioada renovării acestei instituții.

La întâlnirea din data de 21 iunie s-a conturat o variantă fiabilă pentru toți cei implicați: cursuri în internatul colegiului Alecsandri (căminiștii fiind cazați în alte internate) pentru o parte a claselor, respectiv cursuri în spațiile Colegiului ,,Mihai Eminescu” și ale Liceului Tehnologic ,,Anghel Saligny” pentru restul de 8 clase, pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare. Mai mult, s-a decis amenajarea unui laborator de informatică care să fie folosit doar de elevii de la Alecsandri; de asemenea, aceștia vor putea folosi și laboratoare de științe din alte unități de învățământSoluția conturată vine în sprijinul desfășurării unui act didactic în condiții bune și de siguranță pentru elevi. ” a declarat pentru Bacau.net – Anca Egarmin, inspector scolar general

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.