Primarul Viziteu vrea sa mute elevii de la V.Alecsandri la Liceul Sportiv, iar pe cei de la Sportiv sa-i trimita la Liceul Letea

0

Colegiul Vasile Alecsandri va intra in renovare, iar autoritatile cauta solutii pentru a muta elevii in alte institutii de invatamant. Astazi, primarul Viziteu a iesit in spatiul public, prezentand o varianta care a provocat zeci de reactii in mediul online.

Edilul Lucian Viziteu propune ca Liceul Sportiv sa devine un „liceu tampon” – unde sa fie mutati elevii de la Vasile Alecsandri si de la alte licee ce vor intra in renovare. Pe de alta parte, elevii care invata la Liceul Sportiv vor fi trimisi la Liceul Letea :

In toate aceste proiecte vorbim despre intervenții pe clădiri vechi care au nevoie de reabilitare nu doar energetică, ci și seismică, așa că posibilitatea de a păstra elevii în clădirile în care se va lucra nu există. Astfel a apărut nevoia de a găsi o „școală tampon”, unde să mutăm temporar, pe rând, elevii școlilor intrate în reabilitare. Avem acum o clădire goală, cea a liceului Letea. Analizăm oportunitatea de a o igieniza și de a muta acolo copiii de la Liceul cu Program Sportiv, având în vedere apropierea față de Baza Sportivă „Constantin Anghelache”. În modul acesta, actuala clădire a liceului sportiv ar putea găzdui, pe perioada lucrărilor, elevii școlilor renovate. ” a tranmis primarul Viziteu

Elevii de la Sportiv au reactionat imediat: „Este incredibil ce solutii gasiti!”

In comentariile postate pe pagina primarului se observa zeci de reactii negative. Elevii de la Sportiv se considera nedreptatiti ca sunt mutati fara voia lor, la marginea orasului :

Andreea: Dar pe elevii si profesorii de la Liceul cu Program Sportiv i-a intrebat cineva ce parere au? Este incredibil ce solutii gasiti!!! Absolut incredibil! nu este o decizie corecta fata de elevii si profesorii liceului! Este discriminare! Este prea departe Letea fata de liceul Alecsandri?! De ce este afectată activitatea LPS de lucrarile de renovare de la Alecsandri?!? Sa fie relocati cei de acolo… cred ca si ei ar fi extrem de incantati de cladirea de la Letea!

Laura: Ar trebui relocati cei de la Colegiul „Vasile Alecsandri” la liceul Letea…la ei sunt lucrari de renovare…elevii de la LPS desfasoara antrenamnete la baza Proletaru, nu la Letea.

Dana: nu aveți curiozitatea să puneți în balanță numărul elevilor navetiști din cele două licee? Cu siguranță la Lps, vor fi mulți care vor abandona cursurile având în vedere distanța dintre Autogara Bacău și Liceul Letea!

Viceprimarul Ghinghes: Sper ca Inspectoratul Școlar să nu dea curs și să nu avizeze o astfel de idee de-a dreptul creață și discriminatorie

Viceprimarul Ghinghes a reactionat imediat la anuntul facut de primar, mai ales ca acesta a fost elev la Liceul Sportiv. Ghinghes considera ideea prezentata public drept una „discriminatorie” :

A spus despre o instituție de învățământ, și anume Liceul cu Program Sportiv, că ar fi o “școală tampon” și că de asta ar trebui mutată de unde funcționează de zeci de ani tocmai la marginea orașului, la Letea, la o distanță de peste 3 kilometri. Argumentul său: că sportivii s-ar antrena la Stadionul Letea. Fals! Majoritatea elevilor se antrenează fie în zona olimpică (Sala de atletism, Bazinul de înot, Sala sporturilor), fie la Proletarul (Baza Lucrețiu Avram). Totuși, ar fi trebuit ca după 3 ani de mandat să cunoască Bacaul… Sper ca Inspectoratul Școlar să nu dea curs și să nu avizeze o astfel de idee de-a dreptul creață și discriminatorie. Eu, unul, nu voi permite ca instituția de învățământ unde am crescut și m-am format să fie “tamponul” unor personaje care susțin sportul pentru copii și juniori doar declarativ, nu și faptic.” a precizat Cristian Ghinghes – viceprimar al Bacaului

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.