Sala polivalenta din cartierul CFR va costa mai mult. Vezi „scorul” rezultat dupa expertizarea tehnica a santierului

0

In ultimele luni, santierul salii polivalente din cartierul CFR a facut obiectul unei ample operatiuni de expertizare tehnica, menita a evidentia costul lucrarilor ramase de executat pentru finalizarea salii. Potrivit unui proiect de hotarare care va fi dezbatut marti de Consiliul Local (CL) Bacau, finalizarea lucrarilor va costa mai mult decat fusese prevazut initial. Costul total al proiectului se ridica acum la peste 108 milioane lei (din care 77,9 milioane constructii plus montaj), fata de 99 milioane lei (din care 69 milioane constructii plus montaj), valoare aprobata prin Hotararea nr. 443/2010 a CL Bacau. 

Sala polivalenta, actualizare deviz - dec 2013Executia lucrarilor la sala polivalenta fusese adjudecata, in schimbul sumei de 58 milioane lei (fara TVA), de un consortiu de firme din Polonia si Finlanda, Polimex Mostostal – Instakon Oy. Proiectul a fost dinamitat de intrarea in insolventa a subsidiarei Polimex in Romania, Coifer Impex, astfel incat lucrarile au fost intrerupte, polonezii alegand sa paraseasca piata constructiilor din tara noastra (vezi AICI). La mijlocul lui august, CL Bacau a aprobat „pasarea” proiectului catre Compania Nationala de Investitii (CNI), urmand ca lucrarile sa fie finantate, cel mai probabil, cu bani de la Guvern.

Conform proiectului de hotarare ce va fi discutat de CL in sedinta de marti, 24 decembrie, santierul are nevoie urgenta de lucrari de consolidare, valoarea acestora fiind estimata de expertiza la 2,3 milioane lei (peste 500.000 euro). La asta se adauga o crestere semnificativa a cheltuielilor din devizul general, motivata de reevaluarea cheltuielilor cu organizarea santierului, a listelor de cantitati, precum si a volumului cheltuielilor diverse si neprevazute (crescut de la 5 la 10 la suta).

Contractul de executie a lucrarilor incheiat cu Polimex Mostostal a fost reziliat la inceputul lui iulie 2013, expertizarea tehnica a santierului fiind efectuata in perioada august – septembrie. Lucrarile au debutat, cu surle si trambite, in 2011. Santierul a fost exploatat electoral in campania pentru alegerile locale din 2012, pentru ca in iulie municipalitatea Bacau sa ceara rezilierea intelegerii cu firma poloneza.

 

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.