Punct de vedere. Ce spune organizatorul evenimentului „Cea mai mare vânătoare de ouă din România”

10

Intitulata „Cea mai mare vanatoare de oua din Romania”, evenimentul de la aerodrom s-a transformat intr-un scandal imens, dupa ce copiii nu au mai reusit sa „vaneze” nici un ou. Evenimentul s-a desfasurat vineri, 26 aprilie, la Aerodromul din Margineni. Parintii si-au luat copiii, au achitat taxa de 60 lei sau 90 lei/copil si au venit la festival. Totul s-a desfasurat pe un camp, in comuna Margineni.

Organizatorii promiteau, in afisul de prezentare, ca cei mici „vor avea misiunea sa adune cat mai multe oua si sa la pastreze ca suveniruri.” De asemenea se anuntau si premii speciale. Evenimentul a inceput cu un show aviatic, iar copiii puteau participa la diverse ateliere cu plata. Din cauza aglomeratiei foarte mari, multi au vizionat show-ul aviatic si au asteptat vantoarea de oua, care nu a mai avut loc din motive de organizare si siguranta a participantilor.

De asemenea, organizatorul a fost amendat pentru ca nu a reusit sa asigure siguranta participantilor :

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au sancționat contravențional organizatorul evenimentului „Paștele Copiilor: Cea mai mare vânătoare de ouă”, conform prevederilor art.26, lit c din Legea nr. 60/ 1991 cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru” neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, când a constatat că au intervenit fapte de natura a pune în pericol protecția participanților, siguranța și integritatea corporală a persoanelor participante.” a precizat Alexandra Danculea de la Jandarmeria Bacau

Redam integral punctul de vedere transmis de organizator:

„Am dorit din tot sufletul ca acest eveniment să fie unic la nivel local și să fie startul unor evenimente anuale dedicate în exclusivitate bucuriei copiilor.

Pentru fiecare activitate și moment desfășurat s-a depus mult efort astfel că tot programul până la ”Operațiunea Iepurașul” a fost respectat și a decurs conform planului.

După acest moment lucrurile au luat o turnură nefavorabilă din cauza nerespectării programului și modificării lui în mod unilateral de către terții colaboratori, respectiv:

1. Show-ul aviatic ce trebuia să fie susținut de 3 avioane era programat să înceapă la ora 17:00 și să dureze 60 minute timp în care noi, organizatorii, am fi putut grupa participanții la start.

2. Reprezentanții Aeroclub Mărgineni au devansat programul în mod unilateral, mai exact, fără a ne comunica acest aspect în prealabil.

3. Precipitarea generată de această decizie ne-a anulat șansa de a mai coordona participanții.

Din cauza faptului că un prim avion a lansat un prim sac de ouă ce a provocat îmbulzeală pe pistă, s-a ajuns la decizia reprezentanților de la Jandarmerie de a opri continuarea momentului în scopul de a evita accidentări sau situații neplăcute.

Menționăm faptul că după cum bine s-a observat pista a fost delimitată de garduri de protecție a căror amplasare a fost stabilită pentru siguranța participanților de către reprezentanții Jandarmeriei în acord cu Aeroclub.

Pe lângă faptul că s-au depus eforturi ca participanții să stea după garduri, lucrurile au scăpat de sub control și din pricina părinților (a căror participare a fost încurajată prin gratuitate) care au decis să nu respecte recomandările de siguranță.

Precizăm că anterior desfășurării evenimentului pentru siguranța participanților s-a solicitat sprijinul oficial al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, SVSU prin Primăria Mărgineni, Serviciul Județean de Ambulanță care au stabilit numărul de personal prezent pretabil la amploarea evenimentului.

Accentuăm și mizăm pe buna capacitate de înțelegere a voastră că decizia Jandarmeriei de a opri momentul lansării ouălelor a fost cea mai bună alegere pentru siguranța participanților.

Pentru că această experiență nu a fost finalizată cu premiere, date fiind circumstanțele, vom organiza în curând o tombolă online pentru toți participanții care fac dovada că au fost la eveniment.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg, care au fost alături de noi și au văzut bunele noastre intenții de a crea ceva special pentru copiii din zona noastră și nu numai.

A fost o primă experiență de acest gen din care am învățat că oamenii pot rezona cu ideile noastre frumoase, că putem corecta și de o parte și de alta ca astfel de evenimente să poată avea loc în continuare și în condiții de siguranță.” – Ramona Herciu, SALLA

10 COMENTARII

  1. Nu vrem nicio tombolă online, ne vrem banii înapoi. Nu ați fost în stare să vă organizați, ați vândut prea multe bilete și din această cauză a fost haos acolo la aerodrom. RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE.

  2. Sa va fie RUSINE!Toată lumea își vrea banii înapoi.Si sa fiți fără grija,nu vom mai participa niciodată la evenimentele organizate de voi.

  3. Fiind prima ediție, înțelegem! Trebuie totuși și remediat… au plecat unii copii plângând de acolo și asta nu e drept! Așteptăm tombola căci biletul nu a fost ieftin și copilul nu a primit nimic… logic este ca în cei 90 lei sa fie ceva pentru fiecare copil…

  4. Rușine!! Vrem banii înapoi, nu altă tombolă frauduloasă pe banii noștri!
    La evenimentele viitoare organizate de dvs., cine credeți că mai vine ??

  5. Vă dorim să susțineți cat mai multe evenimente tematice și să fie organizate de persoane specializate în acest tip de evenimente ( nu știu ce calificare are dna Ramona Herciu în a coordona acțiuni ce cuprind mii de persoane ) mi s-a părut un eveniment făcut total fără experiență organizatorică , fapt ce a dus și la blocarea lui , mai mult , având în vedere condițiile meteo din zilele anterioare ( ploaie ) evenimentul se putea reprograma la o altă dată sau returna banii participanților , dar foamea avidă de bani făcuți ușor și fără repercursiuni asupra organizatorilor evenimentul s-a transformat într-un mare fiasco , am apelat la o casă de avocatură pentru a recupera banii plătiți pe bilele , avand în vedere ca organizatorul amator nu își asuma nicio vină !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.