Profesorul bacauan care cultiva canabis, arestat preventiv pentru 30 de zile

0

În urma celor 3 percheziții domiciliare, efectuate la data de 26 septembrie, în județul Bacău, au fost descoperite și ridicate 6 plante de canabis, 2 grindere, materie vegetală uscată mărunțită, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a unei persoane bănuite, pentru 30 de zile, fiind dispus arestul la domiciliu față de altă persoană.

Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Bacău, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2023, o persoană bănuită ar fi cultivat plante de canabis, într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a județului, în scopul comercializării drogului de risc, către consumatori din județul Bacău, obținând 70 de lei pentru un gram.

Audierile s-au desfășurat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.