Probleme la parcarea de 1 milion de euro, de pe Tipografilor. Intr-o zona, pamantul s-a surpat iar in alta a cedat o teava

4

Ninsorile din ultima vreme creeaza probleme in zona parcarii de pe Tipografilor. Cativa muncitori lucreaza de peste o saptamana intr-o zona, unde o teava a cedat. In alta zona, un loc de parcare s-a surpat, dupa cum se poate vedea in fotografia de mai jos.

Lucrarile la parcare au inceput in iunie 2022 si s-au finalizat in vara lui 2023, cu o intarziere de peste 4 luni. Termenul initial era de 6 luni, iar costurile au fost de peste 1 milion de euro ~ 5.066.194 lei. Proiectul, denumit de Primaria Bacau „resistematizarea parcarii Tipografilor-Bradului” a constat in demolarea garajelor din zona si constructia unei parcari cu spatii verzi, locuri de joaca si de relaxare.

Garantie 36 luni – constructorul trebuie sa refaca problemele pe banii lui

Potrivit contractului dintre Primaria Bacau si firmele care au realizat parcarea – Trust GP SRL si Gamserv Cons SRL – timp de 3 ani de zile de la receptia lucrarilor, firmele sunt obligate sa repare problemele aparute.

Purtatorul de cuvant din Primaria Bacau ne-a transmis ca surparea se datoreaza unei avarii la o teava ce apartine Thermoenergy. De mentionat este ca avaria unde se lucreaza la teava Thermoenergy este opusa surparii de pamant , la peste 50 m una de alta :

Este vorba despre o avarie a unei conducte ce aparține Thermoenergy, independentă de proiectul de investiții privind regenerarea urbană. Din informațiile transmise de către companie, se intervine în prezent pentru remedierea avariei, iar firma contractată de operatorul de termie are obligația de a aduce zona la starea inițială după finalizarea reparațiilor.” ne-a transmis Andreea Negru – Primaria Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

4 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.