Parcarea de 1 milion de euro din zona Tipografilor este finalizata in proportie de 75%. Termenul contractului era decembrie 2022, insa lucrarile se vor finaliza pe 15 aprilie

14

Cele 17 garaje din zona strazilor Tipografilor – Bradului au fost demolate, iar in locul lor se realizeaza o parcare, loc de joaca si se amenajeaza spatiul verde. Desi costul initial era de 4.895.763 lei, pretul final platit de bacauani va fi de 5.066.194 lei ( cu 34.000 euro mai mult). Lucrarile au inceput pe 14 iunie 2022, iar termenul de finalizare era de 6 luni. Cu toate astea, termenul s-a prelungit cu inca 4 luni iar – potrivit Primariei Bacau – lucrarea se va incheia pe 15 aprilie:

Proiectul resistematizarii parcarii din zona Tipografilor – Bradului este in executie, finalizat in proportie de 75% si se va incheia pe 15.04.2023. Suma finala achitata va fi de 5.066.194 lei.” se arata intr-un raspuns primit de Bacau.net de la Primaria Mun. Bacau

Cele doua firme care au castigat lucrarile sunt Trust GP SRL si Gamserv Cons SRL. Trust GP este o firma noua, infiintata in 2020, care activeaza in domeniul constructiilor. In 2021 a avut o cifra de afaceri de 3.8 milioane lei. Gamserv Cons SRL se ocupa cu analize tehnice din anul 2017, iar in 2021 a avut o cifra de afaceri de 4.5 milioane lei.

Cele doua companii care lucreaza la aceasta parcare au castigat mai multe contracte in Municipiul Bacau, in valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Este vorba despre parcarea de pe Tipografilor, piste pentru biciclete pe strada Mioritei, parcare strada Martir Horia. Parcarea din zona Tipografilor ar fi putut fi finalizata in cele 6 luni, insa – probabil – din cauza celorlalte contracte – termenul de finalizare s-a prelungit.

Locurile de joaca au fost montate saptamana trecuta iar in urmatoarele doua saptamani se va amenaja spatiul verde. De asemenea, proiectul prevede si instalarea unei statii pentru incarcarea masinilor electrice. Din decembrie 2022, locatarii pot parca in zona, insa angajatii companiei au intervenit de mai multe ori la parcare, din cauza pavelelor care se lasa. Locatarii spera ca aceste probleme sa fie doar temporare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

14 comentarii

  • super interesant, mai ales ca tinerii stau acolo pana dupa miezul noptii, vorbind ca .. in padure-scuzati expresia- si consumand alcool, si ca sa puna capac arunca sticlele goale in topogane, zgomotul fiind de nedescris!

  • Primarul l a facut, noi am ramas cu problemele! Stau tineri pana dupa miezul noptii, vorbesc urat, tipa- ca in padure- consuma alcool si apoi arunca stclele prin topogane. Politia Locala e depasita cred. Asta ca acolo nu trebuia loc de joaca!

 1. Pentru cei care comentează fără a fi documentați am o intrebare: pentru a executa o construcție de orice fel ai nevoie de proiect, de studii de fezabilitate, avize, etc, apoi utilaje , oameni care sa lucreze pe bani nu pe 5 lei. Știți cât costă mp de pavele sau un utilaj sau u loc de joacă, un stâlp de iluminat, cablaje până la el, stația de alimentat mașini electrice și câte or mai fi????? Și după toate astea firma mai trebuie sa rămână și cu profit…după ce faceți calculele după aia sa vorbiți…o zi bună vă doresc

  • Teoria chibritului sa o faci la cei care te cred .Orice firma care licitează își face un calcul altfel nu participă Deci scuteste- mă de teorii că dacă nu știu prețul pavelelor nu am dreptul sa comentez.Aceste investiții sunt făcute din banii cetatenilor deci au dreptul să comenteze.

  • Prietene Ionut, ai participat la vreo licitație pana acum, de orice fel????
   Si apoi comentarii și etc…..mai lăsați-ne cu vrajeala și abureala de 2 lei!!!! Și crede-mă, DNA-ul își va face treaba on privința societății nou înființate cu dedicație pt a câștiga licitații pe banda rulantă la Primăria Bacau!!!!! Puțin mai e, d-le primar, și îl veți urma pe Stavarache…….salutam inițiativa de parcări, f bine ca am scăpat de garajele.pline de murături și canale pt reparatii( rețineți ca locuiesc la casa, nu ma.interesa aspectul), insa banii noștri trebuie folosiți în scop nobil, nu pt ,,furt calificat”!

 2. Mereu m-au mirat si…revoltat costurile acestui tip de lucrari si nu numai!Apoi in zona centrala se vede ca nr de locuri de parcare a fost mai mult decat dublat ,iar arborii care apar in proiect ,(daca vor fi si in realitate)vor avea nevoie de peste 20 de ani ca sa faca coroane / umbra,sa poata absorbi gazele de esapament !Aceasta rezolvare a locurilor de parcare nu o consider indicata,este nesanatos sa faci parcari in curtile interioare dintre blocuri ,acolo era bine sa fie un „plaman verde” dat de arbori si locuri de joaca!Blocurile prin amplasamentul lor genereaza un efect „de scoica” amplifica zgomotul motoarelor turate …ar fi interesant de vazut coeficientul de simultaneitate la pornirea masinilor si masurate nivelul de zgomot si de noxe !

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.