Primul parc atletic din Romania se va construi in Bacau. Consiliul Judetean va suporta 95% din costuri


Consilierii locali au aprobat parteneriatul administrativ dintre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Bacau, in vederea construirii primului parc atletic din Romania. Suprafata va fi de peste 20.000 mp, parcul fiind destinat practicarii sporturilor de masa, recreerii si socializarii. Consiliul Judetean Bacau va suporta 95% din costul finantarii. Parcul ar putea fi numit „Doina Melinte” si urmeaza sa fie construit in zona Pasajului Oituz, pe strada Constantei:

În repetate rânduri, am semnalat necesitatea unor spații adecvate pentru practicarea sporturilor de masă, recreere și socializare. Ne mândrim cu sportivi băcăuani premiați la nivel național și internațional dar nu avem un loc dedicat pentru pregătire fizică și mișcare în aer liber care să conecteze multiple tipuri de activități. În acest sens, am reluat inițiativa din 2020 a Consilului Județean și am supus aprobării consilierilor un parteneriat între Județul Bacău și Municipiu, în vederea realizării primului parc atletic din România și chiar din partea centrală & de Est a Europei, cu o suprafață de 20.000 mp. Finanțarea acestui obiectiv va fi asigurată 95% de Consiliul Județean.

O astfel de investiție va aduce multiple beneficii județului Bacău:• Creșterea atractivității și competitivității regionale și atragerea în zonă a unui număr mare de persoane care practică diferite sporturi;• Dezvoltarea mișcării sportive de masă și schimbarea stilului de viață al tinerilor și al locuitorilor din Bacău;• Crearea unui spațiu de recreere, mișcare, socializare;• Reconversia unei zone urbane într-o veritabilă atracție. Ideea construirii unui parc atletic a fost inspirată de proiectul Athletic Exploratorium din Odense, Danemarca- primul și unicul parc inovator de atletism din Europa.

Unicitatea acestui proiect va pune Bacăul pe harta orașelor din lume care oferă alternative inedite pentru cei care aleg să petreacă timp în aer liber! De reținut este faptul că acest spațiu nu se va adresa doar sportivilor ci mai ales publicului larg, doritor de mișcare. Sunt încrezător că prin acest tip de investiții- pentru promovarea sportului- copiii și tinerii vor realiza cât de importantă este mișcarea fizică pentru dezvoltarea motivaţiei și a aptitudinilor dar mai ales cât de benefice sunt efectele acesteia pentru sănătate şi educaţie.” a precizat Valentin Ivancea, presedinte CJ Bacau

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, a catalogat drept „laudabila” initiativa CJ spunand ca acest proiect se va duce la bun sfarsit:

Inițiativa Consiliului Județean – întru totul lăudabilă – vizând construirea unui parc atletic în Bacău reiterează un proiect mai vechi al echipei PSD Bacău, lansat de CJ încă din 2020, şi promovat la nivelul municipiului de consilierii locali social-democrați. Pandemia, dar şi obtuzitatea fostei conduceri a primăriei, au făcut ca proiectul depus atunci de aleşii PSD să nu mai ajungă pe ordinea de zi, spre a fi dezbătut în forul deliberativ local.

Nu trebuie să ne îndoim de seriozitatea cu care CJ tratează astfel de investiții: o „rețetă” similară a funcționat în cazul străzii Aeroportului, modernizată & lărgită la 4 benzi tot printr-un proiect finanțat şi implementat de CJ în municipiul Bacău. Semn că, acolo unde rațiunea prevalează măruntelor calcule politicianiste, se pot realiza lucruri cu adevărat importante. Inutil să reamintesc cât de mult datorează sănătatea sportului şi cât de util se va dovedi acest parc tematic, mai ales într-un oraş văduvit de o arenă dedicată sportului de masă.” a precizat prefectul Bogdanel

Primarul Viziteu a precizat ca scopul realizarii acestui parc este promovarea miscarii si in acelasi timp sustinerea sportivilotr de performanta:

Consiliul Local a aprobat asocierea cu Consiliul Județean Bacău pentru realizarea Athletic Park, care ar putea purta numele Doinei Melinte. Este un proiect al cărui scop este încurajarea mișcării pentru toți iubitorii de sport și în același timp susținerea sportivilor de performanță. Contribuția municipiului pentru realizarea acestui proiect presupune punerea la dispoziție a terenului, emiterea avizelor care sunt necesare și cofinanțarea lucrărilor. Obiectivul va fi o replică a bazelor moderne de antrenament din Occident.Asocierea este un prim pas, urmând să vă ținem la curent cu derularea următoarelor etape. Sunt sigur că vom avea o conlucrare pozitivă și mulțumesc Consiliului Județean pentru realizarea în comun a acestui proiect de care vor beneficia cetățenii acestui județ.” a precizat primarul Bacaului, Lucian Viziteu

Athletics-Exploratorium-final

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.