Primarul Bacăului, aflat sub interdicția de a părăsi țara, pleacă la Milano o săptămână

0

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, aflat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, va pleca la Milano pentru o saptamana, in calitate de edil, la o expozitie internationala, dupa ce instanta i-a permis acest lucru. Masura controlului judiciar, prelungita de Tribunalul Bacau vizeaza, intre altele, si interdictia de a parasi tara.

Tribunalul Bacau a decis, marti, mentinerea masurii preventive de control judiciar fata de primarul Bacaului, Romeo Stavarache, dispusa pe 2 februarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar in care edilul este judecat, alaturi de doi oameni de afaceri, Liviu Goian si Vasile Liviu Cenusa, pentru fapte de coruptie.

In schimb, prin aceeasi hotarare, magistratii au admis solicitarea avocatilor edilului bacauan de a parasi tara timp de o saptamana pentru a putea participa la Milano, in calitate de primar, la o expozitie internationala. Expozitia internationala la care va participa si primarul din Bacau se va desfasura in perioada 8-15 iunie, la Milano – Italia.

„Am solicitat incuviintarea de parasire a teritoriului Romaniei de catre domnul Stavarache pentru ca domnia sa sa poarta participa la Expo-Milano 2015, in baza invitatiei primite de la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Am justificat cererea si am motivat-o prin prisma calitatii de primar”, a declarat avocatul Doinita Boana, citata de ziare.com.

Stavarache si Goian au fost plasati sub control judiciar de instanta suprema la inceputul lui februarie 2015. Conform deciziei emise de ICCJ, inculpatii trebuie sa respecte mai multe obligatii. Una dintre acestea stabileste ca inculpatul nu poate parasi „limita teritoriala a teritoriului Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar” (citeste AICI).

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, acuzat de DNA de comiterea a 5 infractiuni de luare de mita, si-a reluat activitatea la primarie pe 19 februarie, in urma a doua saptamani de concediu de odihna, dupa ce, pe 2 februarie, magistratii ICCJ au inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlui judiciar.

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.