Prefectul Bogdanel si seful DRDP Iasi se mobilizeaza pentru a instala separatoare de benzi pe E85, in judetul Bacau


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, impreuna cu directorul DRDP Iasi, Ovidiu Mugurel Laicu, s-au intalnit astazi pentru a gasit solutia instalarii de separatoare pe E85. In urma cu doar doua saptamani, CNAIR ne-a transmis ca nu au in vedere sa monteze separatoare de benzi in judetul Bacau. Cu toate astea, noul director Laicu impreuna cu prefectul Bogdanel cred ca solutia separatoarelor in zona Cleja-Racaciuni trebuie implementata, intrucat va fi una ce va salva vieti. DRDP Iasi a instalat deja un astfel de sistem de rulouri – separatoare de benzi, in judetul Iasi:

După doi ani în care infrastructura rutieră majoră (drumuri naționale) din județul Bacău a fost tratată la „..şi altele” de către o conducere a DRPD Iaşi cel puțin rău-voitoare, noul director, dl. Ovidiu Mugurel Laicu, şi-a propus să realizeze ceea ce „foştii” n-au vrut sau n-au fost în stare să facă. Am jalonat, astăzi, cu dl. Laicu câteva dintre „punctele negre” de pe E85, îndeosebi pe sectorul Orbeni – Răcăciuni – Cleja, unde ultimii doi ani au consemnat cele mai terifiante accidente rutiere, soldate cu victime omeneşti care poate n-ar fi pierit dacă drumul ar fi avut prevăzute SEPARATOARE DE SENS.

Am avansat propunerea către noua conducere a Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri ca în cel mai scurt timp posibil să elaboreze o soluție de dispunere de separatoare de sens în zonele cele mai problematice din perspectiva numărului de accidente, aşa cum apar ele consemnate în evidențele IPJ Bacău. Soluția propusă va avea avizul & girul Poliției Rutiere, precum şi al instituțiilor de resort.” a declarat prefectul Bogdanel

Tragediile de pe E85 se tin lant, iar cele mai violente accidente cauzatoare de deces sunt cele frontale. Pe 21 mai, doua persoane au murit iar alte doua au fost grav ranite, in urma unui accident petrecut pe E85, in judetul Bacau.

Numarul de accidente rutiere a crescut in 2021, fata de 2020, in judetul Bacau.In 2021, pe drumurile din judetul Bacau, au avut loc 713 accident rutiere ( in 2020 au fost 660), iar dintre acestea, 109 au fost extrem de grave. In urma evenimentelor rutiere grave, au decedat 72 de persoane si au fost ranite 114.

E85 ramane cel mai periculos drum din judetul Bacau. In 2021, au avut loc 78 de accidente cu victime. Dintre acestea, in 26 de evenimente rutiere si-au pierdut viata 30 de persoane – aproape jumatate din numarul total al victimelor decedate din judetul Bacau. De asemenea, 110 persoane au fost ranite pe E85.

DRDP Iasi – montaj rulouri judetul Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.