CNAIR nu va monta parapeti cu rulouri in judetul Bacau: „Vom prioritiza montarea acestui tip de parapet pentru sectoarele cu risc foarte ridicat de producere a accidentelor rutiere”


CNAIR nu va monta parapete cu rulouri pe raza judetului Bacau, in perioada urmatoare. In acest moment exista un proiect in derulare pe drumul Bacau – Iasi, pe Drumul National 28, in Baltati, judetul Iasi. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi a inceput sa monteze parapet median din rulouri in luna aprilie, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum.

„Parapetul pe rulouri este un sistem de protecție inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacității acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor. Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecție sunt redirecționate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale.” a transmis DRDP Iasi

Intr-un raspuns transmis de CNAIR pentru Bacau.net, compania de infrastructura explica ca in judetul Bacau nu exista un risc ridicat de accidente rutiere iar bugetul ar fi limitat:

CNAIR SA nu intenționează în perioada următoare să monteze parapete cu rulouri pe raza judetului Bacău. În acest moment, se monteaza parapete cu rulouri pe DN 28, pe porțiunea cuprinsă între kilometri 255+000 – 256+000.

În funcție de bugetul disponibil, compania va prioritiza montarea acestui tip de parapet pentru sectoarele cu risc foarte ridicat de producere a accidentelor rutiere.” se arata intr-un raspuns oficial transmis de CNAIR pentru Bacau.net

Numarul de accidente rutiere a crescut in 2021, fata de 2020, in judetul Bacau.In 2021, pe drumurile din judetul Bacau, au avut loc 713 accident rutiere ( in 2020 au fost 660), iar dintre acestea, 109 au fost extrem de grave. In urma evenimentelor rutiere grave, au decedat 72 de persoane si au fost ranite 114.

E85 ramane cel mai periculos drum din judetul Bacau. In 2021, au avut loc 78 de accidente cu victime. Dintre acestea, in 26 de evenimente rutiere si-au pierdut viata 30 de persoane – aproape jumatate din numarul total al victimelor decedate din judetul Bacau. De asemenea, 110 persoane au fost ranite pe E85.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.