Prefectul Bogdanel a identificat un spatiu pentru copiii ce urmeaza ciclu prescolar la gradinita Agricola: fostul Centru de Tineret, inchis de mai multi ani

0

Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a avut astazi o sedinta de lucru cu inspectorul scolar general, Anca Egarmin si cu directoarea Scolii Nicu Enea – Anca Varlan. Intalnirea a avut drept scop identificarea unei posibile locatii pentru copiii ce urmeaza ciclul prescolar la gradinita Agricola (gradinita ce va deveni exclusiv privata).

Prefectul doreste, ca prin intermediul consilierilor locali social-democrati, sa aloce suma de aproximativ 1 milion de euro pentru reabilitarea si modernizarea cladirii fostului Centru de Tineret – aflata in paragina in centrul municipiului Bacau. Timp de peste 4 ani de zile, in cladirea Centrului de Tineret nu s-a investit nici un leu si nu s-a desfasurat nici o activitate. Mai mult, Centrul de Tineret poate fi mutat intr-o cladirea noua, ce este deja finalizata din bani europeni – Hub Orizont.

„Vom propune colegilor social-democrați din Consiliul Local inițierea & promovarea unui amendament prin care să fie prevăzută, în bugetul pe 2024 al municipiului Bacău, suma de cel puțin 1 milion de euro pentru amenajarea şi dotarea grădiniței în care vor învăța copiii care, în prezent, urmează ciclul preşcolar la grădinița Agricola (ce urmează să devină privată). În şedința de lucru pe care am avut-o astăzi, la Prefectură, cu conducerea Inspectoratului Şcolar Județean şi a Şcolii „Nicu Enea” (dir. Anca Vârlan) am identificat şi o posibilă locație, pe care o considerăm potrivită activității educaționale: imobilul de pe strada Vasile Alecsandri, în care a funcționat Centrul de Tineret. Este o clădire aflată în patrimoniul municipalității, cu spațiu suficient şi o curte generoasă, care – cu o amenajare corespunzătoare – poate găzdui fără probleme respectivele grupe de preşcolari. Sunt convins că aleşii din Consiliul Local vor da dovadă de responsabilitate şi vor înțelege că părinții & cadrele didactice aşteaptă o soluție fezabilă pentru copii, iar asta stă în puterile deliberativului şi executivului local. Iar copiii trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor. Ştim că municipiul Bacău se confruntă, de ani buni, cu o lipsă acută de locuri în creşe şi grădinițe – tocmai de aceea, valorificarea spațiului menționat este o măsură foarte potrivită, cu atât mai mult cu cât strada Vasile Alecsandri are deja un pregnant profil educațional (şcoli, licee).” a transmis prefectul Bogdanel

Centru de Tineret este nefolosit de mai multi ani si poate fi un spatiu adecvat pentru o gradinita. Mai mult, nu este necesara plata unei chirii – ca in cazul sediului actualei primarii mutate la SIF – ci doar trebuie reabilitata cladirea. Avand in vederea ca majoritatea copiilor de la gradinita Agricola locuiesc in municipiu, pozitia centrala a spatiului este adecvata pentru o unitate scolara.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.