PORR Construct a contestat licitația privind modernizarea Aeroportului Bacău. Vezi în text ce reclamă compania austriacă

2

Compania austriacă PORR Construct a contestat la CNSC rezultatul licitației având ca obiectiv modernizarea aeroportului din Bacău. Procedura a fost organizată de Consiliul Județean (CJ) Bacău care, după o perioadă îndelungată de deliberări, a stabilit că oferta câștigătoare aparține consorțiului de firme condus de societatea bucureșteană UTI Grup. Austriecii reclamă la CNSC că oferta declartă câștigătoare este mai mare cu 3,2 milioane lei decât cea avansată de PORR Construct și că societatea care a realizat studiul de fezabilitate face parte din consorțiul de firme declarat câștigător de comisia de licitație din cadrul CJ Bacău. 

ofertanti_aeroport_bacauPORR Construct a contestat la CNSC, la mijlocul lui mai, licitația vizând modernizarea aeroportului din Bacău. Austriecii reclamă, între altele, faptul că oferta declarată câștigătoare este necompetitivă din punct de vedere economic și că societatea Geo Arc SRL (Otopeni), care a realizat studiul de fezabilitate aferent proiectului, face parte din consorțiul de firme declarat câștigător de CJ Bacău.

„Asocierea noastră a ofertat o propunere financiară mai mică decât cea a contracandidatului nostru, diferența dintre cele două oferte fiind de peste 3,2 milioane lei fără TVA, această diferență nereflectându-se în niciun mod în diligențele depuse de comisia de evaluare pentru corecta și completa evaluare a ofertei noastre”, se arată în contestația înaintată de PORR Construct către CNSC.

Licitația privind modernizare aeroportului se află la a doua „încercare”, după ce anul trecut o procedură similară a fost anulată, în octombrie, din cauza ofertelor neconforme depuse de cele două asocieri de firme înscrise în licitație (citește AICI). Contractul de modernizare a aeroportului a fost estimat de CJ Bacău la 57 milioane lei. Acesta are ca obiectiv executarea mai multor lucrări. Între ele se numără:

– terminal de pasageri;
– turn de control si anexa administrativa;
– parcare pentru autovehicule;
– terminal intermodal pentru transport rutier;
– uzina electrica;
– centrala termica;
– rezervor de apa antiincendiu si statie pompare;
– amenajare drum acces radiofar.
– garaj GSE
– organizare de santier

Consorțiul declarat câștigător de CJ Bacău este condus de UTI Grup București, alături de Conextrust SA Bacău și Geo Arc SRL Otopeni. În ianuarie 2014, Geo Arc finaliza studiul de fezabilitate aferent investiției, acesta fiind însușit atât de CJ Bacău, cât și de municipalitatea Bacău, în virtutea unui parteneriat administrativ gândit, la acel moment, de Romeo Stavarache și Dragoș Benea. În final, „lanțul de iubire” s-a rupt, iar CJ a luat pe cont propriu proiectul de modernizare a aeroportului.

CJ a lansat, între timp, o a doua licitație privind contractarea de servicii de proiectare în vederea modernizării pistei aeroportului. Instituția administrativă a estimat valoarea contractului de proiectare la 4,87 milioane lei (puțin peste 1 milion euro). Viitorul proiectant va asigura și asistența tehnică pe perioada de derulare a lucrărilor. Potrivit unui studiu de fezabilitate, modernizarea pistei va costa 37 milioane euro.

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Atita timp cit proiectantul este membru al consortiului de firme cara a cistigat licitatia, acesta trebuia declarat neeligibil. La noi, ca la nimeni!

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.